CHP'li Ünver mecliste konuştu: "ak parti artık kendi seçmenini bile ikna edemiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de yürütülen Kanun Teklifi görüşmelerinde, CHP Grubu adına konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 05.03.2021, 12:13
CHP'li Ünver mecliste konuştu: "ak parti artık kendi seçmenini bile ikna edemiyor”

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEYEREK BAŞLADI

 

Konuşmasına Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit düşen askerlerimiz için “Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” temennisiyle başlayan Karaman Milletvekili Ünver; “Böyle bir ortamda konuşmak da kolay değil.” ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİNİN İMAJ ÇALIŞMASINA KANMAMAK GEREKİR 

 

Konuşmasında ülkemizin ekonomisini ve vatandaşın geçim sıkıntısını gündeme getiren Ünver; “AK Parti sözcülerinin ve Genel Başkanının sözlerine bakınca ‘Ah bu parti iktidar olsa ülkeyi uçurur!' diyesi geliyor insanın. Sonra sizin, yani AK Parti'nin 19 yıldır iktidarda olduğu akla gelince insan ‘Ülkenin hâlinin sorumlusu AK Parti'dir. Sorumluluğunu unutup sanki iktidara gelmek isteyen bir muhalefet partisiymiş gibi vaatler veren AK Parti'nin bu imaj çalışmasına, makyajlama çalışmalarına kanmamak hatta gelecek ilk sandıkla iktidardan göndermek gerekir.’ diyor.” şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ YAPACAĞIM DEDİĞİ HER ŞEYDE RANDEVUYU 2023'E VERİYOR

 

İktidar partisinin gündemi değiştirmek için sürekli olarak reform paketi açıkladığını söyleyen Ünver, bir şeyler yapacakmış gibi vaatlerde bulunan AKP’nin randevularının ne hikmetse hep 2023'e yönelik olduğunu söyledi. Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Söylediğiniz her şeyin bir sonraki seçimde koltuğu korumak için olduğu o kadar belli ki yıllardır bir şekilde manipüle ederek sandığa götürdüğünüz, size oy veren seçmeni bile artık ikna edemiyorsunuz. Bence siz yeni anayasaya yapmaktan da bahsetmeyin.”

 

VAY ÜLKEMİN HALİNE

 

2010 yılında "Ülkeyi vesayetten kurtaracağız." diyerek Anayasa değişikliği yapanların devleti FETÖ'ye teslim ettiklerini, yine "Reform yapacağız." diyerek 16 Nisan 2017 mühürsüz anayasa oylamasıyla da ülkeyi tek adam dayatmasıyla karşı karşıya bıraktıklarını dile getiren Ünver; “Hem de bunu ‘Hukuki durumu fiilî duruma uydurmak gerekir.’ diyerek yaptınız. Aslında, tam tersini fiilî durumu hukuki duruma, anayasal duruma uydurmak gerekirdi. Eğer her fiili durum yaratıldığında hukuk ve anayasa buna uydurulacaksa vay ülkemin hâline.” dedi.

 

SİZ ÖNCE MEVCUT ANAYASA’YA UYUN!

 

İktidar partisinin bugüne kadar sürdürdüğü anlayışla tekrar yola çıkanlarla anayasa yapılamayacağı gibi hukukun dahi konuşulmasının abesle iştigal olacağını ifade eden Ünver, “Siz önce mevcut Anayasaya bir uyun, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına bir uyun. Uymayanlar, ayak direyenler, kanun tanımayanlar hakkında gereğini bir yapın.” diye konuştu. Daha sonra iktidar sıralarına yönelerek; “Sizi kim tutuyor? Yapıyor musunuz?” sorularını soran Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yapmıyorsunuz. Çünkü samimi değilsiniz."

 

TÜRKİYE ÜST ÜSTE 7 YILDIR KÜÇÜLÜYOR

 

Konuşmasının devamında 2020 yılı büyüme verilene değinen Ünver; “Türkiye Türk lirası bazında %1,8 büyümüş ama dolar bazında %5,7 küçülmüş. AKP Genel Başkanının tek adamlığını ilanından önceki son veri olan 2013 yılında 951 milyar dolar olan millî gelir, 2020 yılında 717 milyar dolara düşerek tamı tamına 234 milyar dolar, yani %25 küçülmüş. Yönettiğiniz Türkiye, üst üste 7 yıldır küçülüyor.” şeklinde konuştu.  Dolar bazlı örnekler verildiğinde, AK Parti içinden “Ne var yani dolar bazında küçüldüysek; maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz mi var?” diyenler olabileceğini, geçmişte olduğunu ifade eden Ünver; “Benim yok da maalesef ülkenin var, sizin var. Mesela, dolarla verdiğiniz köprü geçiş, otoyol geçiş, havaalanı yolcu garantileri var. Mesela, yaptığınız ithalatlar var.” dedi.

 

DAMAT BAKANIN ADI BİLE TÜRK LİRASINI 50 KURUŞ DÜŞÜRDÜ

 

AKP’nin iktidarı dönemi boyunca 72 milyon ton buğday ithalatına 18,7 milyar dolar, 22 milyon ton mısır ithalatına 5,1 milyar dolar, canlı hayvan ve hayvansal ürün ithalatına toplam 9 milyar dolar ödediğini belirten Ünver, konuşmasını; “Çiftçinin kullandığı elektrik, akaryakıt, gübre, ilaç, yem; evlerimizde yaktığımız elektrik, doğal gaz, coronavirüs aşısı bile dolarla. Bir tek aldığımız nefes dolarla değil, o da şimdilik. Milletin her şeyini dolara bağladıktan sonra damat Bakanınız çıkıyor: ‘Dolarla ne işiniz var.’ diyerek milletle alay ediyor. O bile bıraktı gitti, siz hâlâ hatadan ders almıyorsunuz. Sizin ona övgüler dizdiğiniz geçen hafta, damat bakanın adı bile Türk lirasının döviz karşısında 50 kuruş değer kaybetmesine neden oldu.” şeklinde örneklendirdi.

 

MEMLEKETİN HALİNDEN HABERİNİZ VAR MI?

 

“Sizin bu tavrınızı görünce soruyorum: Bir iktidar ve onun temsilcileri bu kadar mı toplumdan uzaklaşır, bu kadar mı kibre kapılır?” diyen Ünver, TBMM kürsüsünde gerçekleştirdiği konuşmasında iktidar sıralarına şu soruları sordu: “Vatandaş 1 liralık ucuz ekmek almak için kilometrelerce yol yürüyüp halk ekmek büfelerinin önünde saatlerce kuyruk bekliyor, haberiniz var mı? En ucuz beyaz peynirin kilosu 40 lira oldu. Yokluğa mahkûm ettiğiniz vatandaş, 3 liralık peynir, 5 liralık kıyma alıyor, haberiniz var mı? Sizler saraylarda adını dahi duymadığımız meyveler yerken bir zamanlar garibanın çocuklarına alabildiği ender meyvelerden olan elma 7, portakal 8 lira oldu, haberiniz var mı? Aylarca kasasına 1 kuruş girmeyen, iş yerini açamayan esnafın binlerce liralık kira, BAĞ-KUR, vergi, kredi borcu birikti; haberiniz var mı?”

 

HİZMETKAR OLACAĞIZ DEDİNİZ, EFENDİLİK TASLIYORSUNUZ

 

AK Parti’nin bu problemlerden haberinin olduğunu fakat görmezden geldiğini belirten Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “’Millete hizmetkâr olacağız.’ dediniz, millete ‘efendilik’ taslıyorsunuz. O yüzden gerçeklerin konuşulması hoşunuza gitmiyor, gündem değiştirmek için sürekli ortaya olur olmadık şeyler atıyorsunuz. Bu akılla ekonomi de yönetilmez, ülke de yönetilmez. Zaten yönetilemiyor ve yönetemiyorsunuz. Geçen her gün, gideceğiniz günü bir gün daha yaklaştırıyor; bundan bari haberiniz olsun.”

Yorumlar (0)