CHP'li Ünver: Lozan’a Ömür Biçmek Tarım Bakanı’na Düşmez

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin AKP Karaman İl Başkanlığı ziyaretinde söylediği İsmet İnönü ve Lozan’a yönelik sözlerini eleştirdi.

Vekil Haberleri 13.10.2021, 12:05
CHP'li Ünver: Lozan’a Ömür Biçmek Tarım Bakanı’na Düşmez

Ünver, “Lozan'a ömür biçmek, emparyalist dünya devletlerine düşmemişken Sayın Pakdemirli'ye düşmeyeceği de açıktır.” dedi.

 

TARİHSEL GERÇEKLERLE ALAKASI YOK

 

8 Ekim günü Karaman'da bir dizi program gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP İl Başkanlığını ziyareti esnasında; “Rahmetli İsmet İnönü'ye 'Lozan nedir?' diye soruyorlar, 'Zaferdir.' demiyor, 'Türkiye'ye verilen yüz yıllık mühlettir.' diyor.” sözleri ile gündeme gelmişti. CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Pakdemirli’nin bu sözlerini TBMM gündemine taşıdı. Yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, ziyaret için geldiği Karaman'da haddini aşarak tarihi yeniden yazmaya kalktığını ifade eden Ünver; “Kurtuluş Savaşı kahramanı, Lozan'ın mimarı, 2'nci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'ye atfen sarf ettiği ‘Lozan zafer değil, Türkiye'ye verilmiş bir mühlettir.’ sözünün tarihsel gerçeklerle alakası yoktur.” dedi.

 

BİLMEMEK AYIP DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP

 

Pakdemirli’nin Lozan’a yönelik sözlerini eleştiren Ünver; “Pakdemirli kendi kafasından Lozan'a yüz yıllık ömür biçmiştir. Lozan'a ömür biçmek, emparyalist dünya devletlerine düşmemişken Sayın Pakdemirli'ye düşmeyeceği de açıktır.” diye konuştu. Bakan’ın oturduğu koltuğun kendisine Kurtuluş Savaşı kahramanlarının, cumhuriyetin ve aziz milletimizin emaneti olduğunu hatırlatan Ünver sözlerini şu şekilde noktaladı: “Tavsiyem; cumhuriyet, Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve kahramanlarına düşmanlık edenlerin zırvalarını tekrarlamak yerine, işinin gereğini yapmasıdır. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır; daha da ayıbı, bilmediğini dahi bilmemektir.”

Yorumlar (0)