CHP'li Ünver'den 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Avukat İsmail Atakan Ünver, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle basın açıklaması yayınladı.

Vekil Haberleri 05.04.2021, 10:21
CHP'li Ünver'den 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı

Yayınladığı mesajında, gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecelli etmesi için savunmanın gerekliliğine değinen Ünver, “Adalet savunma, savunma da avukat demektir. Savunma yoksa, adil yargılanma hakkı yerine getirilemez.” dedi. 

Ünver, 5 Nisan Avukatlar günü vesilesiyle yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Tarihin bilinen en eski mesleklerinden biri olan avukatlık, önemli bir kamu hizmetidir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olmanın temelinde adalet yatar. Adaletin tesisinde de geçmişten bugüne, avukatların gösterdiği çabalar yadsınamaz. Ülkemizde hukuk devletinin ortadan kaldırılmış olması, yargı bağımsızlığının sona erdirilmesi, yargının iktidarın bir aygıtı haline getirilmesi yanında hukuku yaşatma çabasında olanların en başında gelen avukatlarımız, bugün ne yazık ki mesleki anlamda ciddi sıkıntılarla da mücadele etmektedir. Yaşanan sorunlar sistemli ve topyekûn bir anlayışla çözülmediği müddetçe, hukuk devleti yeniden tesis edilemeyeceği gibi yargı mekanizmasından da sağlıklı bir işleyiş beklenemez. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak en büyük arzumuz, önümüzdeki süreçte ülkemizde demokratik hukuk devletini yeniden tesis etmek ve bu kapsamda da avukatlarımız ve avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümünü gerçekleştirmektir. Şüphesiz ki hukuk devletinin tam manasıyla vücut bulduğu ve hukukun üstünlüğünün gerçekleştiği bir vasatta avukatlık mesleği de hak ettiği önemi ve değeri görecek; yargı bileşenlerinin yaşadığı sorunlar da çözülecektir. 

5 Nisan'ları kavuşmayı dilediğimiz bağımsız yargı ve çağdaş hukuk şemsiyesi altında kutlayabilmek temennisiyle, avukatlık mesleğinin ve yargının sorunlarının çözüldüğü, adaletin en yüce değer olarak önümüzü aydınlattığı bir Türkiye arzusuyla kıymetli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim. 

Herkes için Hukuk. Herkes için Adalet. Adalet için Avukat.”

Yorumlar (0)