CHP'li Ünver: Avukatlar Mesleki Anlamda Ciddi Sıkıntılarla Karşı Karşıya

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Avukat İsmail Atakan Ünver, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 04.04.2020, 13:49
CHP'li Ünver: Avukatlar Mesleki Anlamda Ciddi Sıkıntılarla Karşı Karşıya

Ünver, yayınlamış olduğu mesajına, “Hukukun üstünlüğü için gecesini gündüzüne katan, yasalara tercüman olan kıymetli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, bu vesileyle yargı mensuplarına ve tüm hemşehrilerime sağlıklı günler diliyorum.” diye başladı.


CHP Milletvekili Ünver mesajına şu şekilde devam etti: “Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olmanın temelinde yatan adalet için, avukatların göstermiş olduğu çabalar yadsınamaz. Ve bugün mesleki anlamda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunan avukatlarımızın bu sorunlarına çözüm üretilmedikçe; hukuk sisteminin tam anlamıyla ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesi beklenemez. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, aynı zamanda bir kamu hizmeti niteliği taşıyan avukatlığın sosyal ve ekonomik sorunlarının, hukuk sistemi içinde yaşadıkları eşitsizliklerin aşılması adına elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Şüphesiz ki hukuk devletinin tam manasıyla vücut bulduğu ve hukukun üstünlüğünün gerçekleştiği bir vasatta avukatlık mesleği de hak ettiği önemi ve değeri görecektir.

Avukatlık mesleğinin ve yargının sorunlarının çözüldüğü, adaletin en yüce değer olarak önümüzdeki günleri aydınlattığı bir Türkiye arzusuyla kıymetli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim. Herkes için Hukuk. Herkes için Adalet. Adalet için Avukat.”

Yorumlar (0)