CHP'li Ünsal Ankara'daki Doğalgaz Mağduriyetini Meclise Taşıdı

CHP’li Ünsal, Ankara’da doğalgaz üzerinden yaşanan mağduriyetleri TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 18.10.2019, 15:55
CHP'li Ünsal Ankara'daki Doğalgaz Mağduriyetini Meclise Taşıdı

Yaklaşık 2 milyon abonenin hizmet aldığı Ankara’da Başkengaz AŞ’nin uyguladığı yeni sayaç ve zam uygulamaları yurttaşların tepkisini çekerken CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal konuyla ilgili girişimde bulundu.

Tamamen özelleştirilen ve artık Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin karar ve söz hakkı bulunmadığı Başkentgaz AŞ’nin yurttaşları sayaç değişimine zorladığını belirten CHP’li Ünsal, bu işlemler için 500 liranın üzerinde olan bedellerle mağduriyet yaşandığını ifade etti.

Yaşanan soruna dair daha önce de Meclis’te konuşma yapan Ünsal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e verdiği soru önergesinde tepki çeken uygulamaları sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal’ın önceden alınan güvence bedelleri dışında zorunlu sayaç değişimi ve zam gelmeden önce gaz dolumu yapan abonelere zam geldikten sonra ayrıca zamlı fiyat üzerinden işlem yapılması gibi uygulamaların usulsüz ve haksız olduğunu dile getirdiği önergesinde Bakan Dönmez’e yöneltilen sorulardan bazıları şu şekilde;

- Bakanlığınızın Başkentgaz AŞ’nin gerçekleştirdiği söz konusu işlemler konusunda bilgisi var mıdır?
- Zorunlu sayaç değiştirme bedelleri üzerinden yurttaşları mağdur eden bu uygulamalara dair herhangi bir denetim ya da incelemeniz oldu mu?
- Söz konusu uygulama hangi gerekçelerle ve hangi hukuki dayanaklarla yapılmaktadır?
- Başkentgaz AŞ üzerinden hizmet alan abonelere hangi gerekçeyle zam gelmeden önce aldıkları gaz miktarına zam uygulanmaktadır?
- Yurttaşları mağdur eden söz konusu bu uygulama nedeniyle soruşturma başlatacak mısınız?
- Usulsüz ve uygunsuz olduğu belirtilen bu uygulamalar nedeniyle maddi zarara uğrayan abonelerin zararı tazmin edilebilecek midir?

Yorumlar (0)