CHP'Lİ UĞUR BAYRAKTUTAN, CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN 96. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

CHP'li Bayraktutan, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyetidir” sözünü hatırlatarak, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Vekil Haberleri 08.09.2019, 17:00 08.09.2019, 18:20
CHP'Lİ UĞUR BAYRAKTUTAN, CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN 96. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

‘’  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyetidir” sözleriyle bizlere emanet ettiği ve her türlü parçalama, bölme girişimlerine karşın dimdik, gururla, nesilden nesile aktarılan ALTI OK ruhunu içinde barındıran örgütümüzle Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur, gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

      Cumhuriyet Halk Partisi; Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini ve düşüncelerini anlayanların, duygularını hisseden ve ilkelerinden, parti kültüründen, disiplininden ve ahlakından asla taviz vermeyen, bağımsızlığı temel ilke edinen, çağımıza uygun şekilde kadınıyla, çocuğuyla, genciyle ve yaşlısıyla Atatürk’e ve onun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir.

     Cumhuriyet Halk Partisi; eşit haklara sahip, onurlu insanların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir. Kuruluş günlerinin mücadele inancını asla yitirmeden Geçmişten aldığı güç ve birikimi ile aydınlık bir geleceğin mimarı, Kurucumuz ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının koruyucusu ve teminatıdır. Bir neferi olmaktan onur duyduğum, partimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutlarken; bir kez daha dile getirmek isterim ki; şartlar ve koşullar ne olursa olsun Çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu olma yolunda mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. 

     9 Eylül 1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyası partisinin bir neferi olarak; Laiklikten ödün vermeyenlerin, Atatürkçü düşünceden ayrılmayanların, hukukun üstünlüğünden asla vazgeçmeyenlerin, ulusal birliğini koruyan ve Cumhuriyete olan bağlılığını her zaman ve her yerde gösterenlerin partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutluyor, başta kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü , tüm genel başkanlarımızı ve partimize emek veren bütün partililerimizi şükran ve saygıyla anıyorum. ‘’

Yorumlar (0)