CHP'li Tutdere: Vizyon projemiz dediğiniz arkeoloji ve panaroma müzesini yatırım programından neden çıkardınız?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Turizm Bakanlığı’na Adıyaman Panorama Müzesini hatırattı. Tutdere, “İktidar temsilcileri Adıyaman’daki vizyon projelerimizden olan Arkeoloji ve Panorama Müzesi 2019 yılında bitirilecek demişti, ancak hala bir çivi dahi çakılmadı.

Vekil Haberleri 28.07.2021, 09:55
CHP'li Tutdere: Vizyon projemiz dediğiniz arkeoloji ve panaroma müzesini yatırım programından neden çıkardınız?

Üstelik proje 2021 Yılı Yatırım Programından da çıkartılmış durumda. Vizyon Projelerinin akıbetinden de anlaşıldığı üzere tek vizyonları vatandaşı aldatmak.” dedi. 

 

PANORAMA MÜZESİ YAPILMADAN MEZOPOTAMYA PROJESİ'NİN BAŞARILI OLMA İHTİMALİ YOK!

 

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Adıyaman’ın, Dünyanın 8'inci harikası olarak bilinen Nemrut Dağı Millî Parkı başta olmak üzere çok sayıda tarihî ve doğal güzelliğe ev sahipliği yaptığını hatırlatan Tutdere, “Adıyaman on dokuz yıllık AKP iktidarı döneminde turizm yatırımlarından hak ettiği desteği görmedi. İktidar diğer konularda olduğu gibi turizm konusunda da ilimize verdiği sözleri yerine getirmedi. İlimizin en önemli turizm yatırımlarından biri olan panorama müzesi 2018 yılında yatırım programına alınmış olmasına rağmen bir türlü yapılamadı. Yakın zamanda kamuoyuna açıklanan 2021 Yılı Adıyaman Detaylı Yatırım Programına baktığımızda müze için ödenek ayrılmadığını görmekteyiz. Buradan, Turizm Bakanlığına unuttukları müzeyi hatırlatmak istiyorum. Sayın Bakan, Adıyaman'da Panorama üzesi yapılmadan GAP bölgesi turizm tanıtım projesi olan Mezopotamya Projesi'nin başarılı olma ihtimali yoktur.” diyerek bakanlığı göreve davet ettiğini ifade etti.

BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILAMADI!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tutdere, tarihi kent Adıyaman’ın turizm potansiyelini ortaya çıkartacak Arkeoloji ve Panorama Müzesinin bugüne kadar bitirilememiş olmasını eleştirdi. Tutdere, “Daha önce iktidar temsilcileri tarafından 26 Bin 457 metre alan üzerine yapılacağı müjdelenen Adıyaman Arkeoloji ve Panorama Müzesi’nin 2018 yılı yatırım programına alındığı, 2018 yılı için 8 milyon, 2019 yılı için 42 milyon ödenek ayrıldığı ve 2019 yılında bitirileceği ifade edilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada bir çivi bile çakılamadığını üzülerek görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

‘SÖZDE VİZYON PROJESİ’ 2021 YILI YATIRIM PROGRAMINDAN ÇIKARTILDI!

Adıyaman Valiliği tarafından açıklanan 2021 Yılı Detaylı Yatırım Programında Adıyamanlıların umutla beklediği Adıyaman Arkeoloji ve Panorama Müzesinin yer almadığını vurgulayan Tutdere, “Ne yazık ki bir projede daha kentimizin hüsrana uğratıldığını üzülerek görmekteyiz. Yıllardır vatandaşlarımızı oyalamaktan başka bir icraatı olmayan AKP hükümeti en sonunda yurttaşlarımızın dört gözle beklediği, Adıyaman turizmini ve ekonomisini canlandıracak Arkeoloji ve Panorama Müzesini 2021 yılı yatırım programından çıkardı, ödenek ayırmadı. Bu en basit tabiriyle vatandaşı oyalamak, vatandaşı kandırmaktır.” dedi.  

AYRILDIĞI SÖYLENEN ÖDENEKLER NEREYE HARCANDI?

2018 yılında katılımcı olmadığı gerekçesiyle ihalenin iptal edildiğini hatırlatan Tutdere, “2018 yılında AKP’nin vizyon projesinin ihalesi yapıldı. Yıllar önce müjdelenen, ihale yapılmadan ayrılan ödenek miktarı ve bitiş tarihine kadar açıklanan müze projesinin ihalesi katılımcı olmaması nedeniyle iptal edildi. Peki ödenekler nereye harcandı? Bakanlık o dönem vermiş olduğumuz yazılı soru önergesi cevabında “Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi Yapım İşinin 28.08.2018 tarihinde yapılan ihalesi katılım olmadığı için iptal edilmiş olup söz konusu işe 2019 yılı içerisinde ihale edilerek başlanılması planlanmaktadır.” demişti. O günden bugüne de kimse dönüp arkasına bakmadı. Haliyle AKP’nin vizyon projesi ortada kaldı. Sadece bu yatırımın hali bile AKP’nin vizyonunu ortaya çıkarmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi veren Tutdere, Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi Yapım İşi ihalesi bugüne kadar neden yapılmadığını, Projenin 2021 yılı Yatırım Programından neden çıkartıldığını Bakan Ersoy’a sordu.

Yorumlar (0)