CHP'li Tutdere Sağlık Bakanı’na Adıyaman’a Yapılmayanları Hatırlattı, Eksikleri Tek Tek Sıraladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında konuşan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ın sağlık alanındaki eksikliklerini Bakan Koca’ya tek tek sıralayarak Adıyaman’da bulunan hastanelerin eksikliklerin bir an evvel giderilmesini talep etti.

Vekil Haberleri 26.11.2021, 15:34
CHP'li Tutdere Sağlık Bakanı’na Adıyaman’a Yapılmayanları Hatırlattı, Eksikleri Tek Tek Sıraladı

Adıyaman’ın sağlık alanında birçok eksiği olduğunu bundan dolayı da Adıyamanlıların büyük mağduriyet yaşadığının altını çizen Milletvekili Tutdere, Adıyamanlıların hastanelerdeki eksikliklerden dolayı çevre illere gitmek zorunda bırakıldığını ifade etti.

 Adıyamanlı Hemşehrilerim, Sağlık Konusundaki Yetersizliklerden Dolayı Komşu İllere Gitmekten Yoruldu

Uzman doktor eksikliği başta olmak üzere Adıyaman’da bulunan hastanelerin birçok konuda eksiklikleri olduğunu, bundan dolayı da Adıyamanlıların tedavilerini görebilmek için çevre illere gitmek zorunda bırakıldıklarını ifade eden Milletvekili Tutdere, “Adıyaman'da özellikle onkoloji uzmanı, endokrin, çocuk nörolojisi, çocuk hematolojisi, çocuk nefrolojisi gibi branşlarda uzman doktor eksiğimiz var. Adıyamanlılar artık Gaziantep'e, Malatya'ya veya diğer komşu illere hastaneye gitmekten yoruldular. Gerçekten çoğunun cebinde parası yok. Çoğu Ankara'ya geliyor, burada da Adıyamanlı hemşehrilerimizin hastane taleplerini karşılamakta zorlanıyoruz. Biz isteriz ki hemşehrilerimiz bulunduğu illerde hizmetin en iyisini alsın ve tedavilerini olsunlar. Bu konudaki eksikliklerin bir an önce giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Milletvekili Tutdere Sağlık Bakanı’na Adıyaman’ın Sağlık Alanındaki Eksiklerini Tek Tek Sıraladı


Adıyaman genelindeki hastanelerin sorunlarını Bakan Koca’ya tek tek sıralayan Milletvekili Tutdere, “Adıyaman’da bulunan hastanelerimizde de birçok eksiklikler var. Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanemizde MR ve ultrason başta olmak üzere, görüntüleme cihazlarında süre konusunda ciddi sıkıntılar var. Bunun dışında PET-BT cihaz eksiğimiz var. Bu aksaklık ve eksikliklerin de bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Ayrıca; Gerger, Sincik, Samsat ve Tut Devlet Hastanelerimizde de uzman doktor eksikliği var. Çelikhan'da yapımı planlanan 40 Yataklı Devlet Hastanemiz vardı; ona da bir türlü başlanmadı, bu konuda da Sağlık Bakanlığı’ndan bir çalışma bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Çağında Büyük Ayıp: Besni’de MR Cihazı, Gölbaşı’nda Tomografi Cihazı Yok

Besni ve Gölbaşı’nda bulunan Devlet Hastaneleri’ndeki görüntüleme cihazı eksiklerinden dolayı bölge sakinlerinin büyük mağduriyet yaşadıklarını aktaran Milletvekili Tutdere, “Besni Devlet Hastanesi’nde özellikle radyoloji ve kardiyoloji alanlarında uzman doktor eksikliğimiz var. Besni Devlet Hastanesi’nde MR cihazı yok. Bu durum 2021 Türkiye'sine yakışmıyor. Adıyaman'ın en büyük ilçelerinden bir tanesi, bir MR cihazı yok ve MR cihazı olmadığı için yurttaşlarımız kent merkezine veya çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Çok büyük bir mağduriyet var, bu eksikliğin giderilmesini istiyoruz. Yine, Gölbaşı ilçemizde tomografi cihazı yok, gerçekten bu da bu teknoloji çağında büyük bir ayıp, bu durum Sağlık Bakanlığı’na da yakışmıyor. Gölbaşı ve Besni Devlet Hastanelerimizdeki eksikliklerin bir an evvel giderilmesini bekliyoruz.” dedi.

Milletvekili Tutdere, Sağlık Çalışanları İçin Kreş Talebinde Bulundu

Adıyaman’daki sağlık çalışanlarının çocuklarını bırakabilecekleri bir kreşin olmadığını, sağlık çalışanlarının bu önemli sorununun çözümü noktasında Bakan Koca’ya kreş talebinde bulunan Milletvekili Tutdere, “Pandemi sürecinde bütün sağlık çalışanlarımız çok büyük bir özveriyle çalıştılar. Adıyamanımızda ki aile sağlığı merkezlerinde, hastanelerde ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan sağlık çalışanlarımızın çocuklarını bırakacakları bir kreş yok. Bu çok büyük bir sıkıntı ve bütün sağlık çalışanlarımız her gördüklerinde bunu dile getiriyorlar. Kreş ihtiyacının da bir an evvel karşılanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)