CHP'li Tutdere: Kura aşamalarının şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 10.04.2020, 15:20
CHP'li Tutdere: Kura aşamalarının şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle, “14 bin kişinin istihdam edileceği Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı için gerçekleştirilen kuraya ilişkin bilgilerin şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşılması gerekir. Ancak bu şekilde istihdam edilmeyi bekleyen on binlerce vatandaşımızın kafalarında oluşan soru işaretleri bir nebze olsun giderilebilecektir.” ifadelerini kullanarak konuyu meclise taşıdı.

İSTİHDAM EDİLMEYİ BEKLEYEN VATANDAŞLAR MAĞDUR

Yazılı soru önergesinde, Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 14 bin sürekli işçi alımı için gerçekleştirilen kuranın şeffaflığının tartışmaya açık olduğunu belirten milletvekili Tutdere “Sağlık Bakanlığı, İŞKUR ve Türkiye Noterler Birliği temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirileceği belirtilen kura işlemi 08-09 Nisan 2020 tarihlerinde tamamlanmıştır. Toplam 14 bin kişinin istihdam edileceği Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı için gerçekleştirilen kura sonrası vatandaşların kafasında bir takım soru işaretleri yer edinmiş, kura sürecinin şeffaflığı tartışma konusu olmuştur. Geçmiş alımlarda canlı yayınlanan kuralar olmuştu. Ancak 14 bin işçi kadrosunda istihdam edilecek personellerin belirlenmesine ilişkin 8-9 Nisan 2020 tarihlerinde yapılan kuraların canlı yayınlanmamış olması ve kuraya ilişkin uygulamaların kamuoyu tarafından tam olarak bilinmemesi istihdam edilmek gayesiyle temizlik personeli, güvenlik görevlisi, klinik destek personeli ve aşçı kadrolarına başvuru yapan on binlerce vatandaşımızın mağduriyetine neden olmaktadır. Kura aşamalarının, kuraya ilişkin iş ve işlemlerle konuya ilişkin diğer bilgilerin şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşılması zaruriyet arz etmektedir. Ancak bu şekilde istihdam edilmeyi bekleyen on binlerce vatandaşımızın kafalarında oluşan soru işaretleri bir nebze olsun giderilebilecektir.” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun cevabını aradığı birçok soruyu Sağlık Bakanına ileten milletvekili Tutdere, Canlı yayınlanmayan ve kamuoyunca şeffaflığı tartışılan kura işlemlerine herhangi bir dış müdahalenin söz konusu olup olmadığını, kura işlemlerinde hazır bulunan noter tutanaklarına mevzuata aykırı bir durumun yansıyıp yansımadığını ve kura sürecine ilişkin bilgi ve belgelerin kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağını da sordu. Tutdere ayrıca “İşsizliğin üst seviyede olduğu böyle zorlu bir dönemde umarız bu alımlar vicdana ve hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullanarak bakanlığın cevabı gelir gelmez kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)