CHP'li Tutdere: Her şey tamam olmasına rağmen hizmet içi eğitim merkezi neden faaliyete geçmiyor?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman TUTDERE, son günlerde Adıyaman kamuoyunda geniş yer bulan Hizmet İçi Eğitim merkezi tartışmalarını gündeme taşıdı.

Vekil Haberleri 04.01.2021, 11:51
CHP'li Tutdere: Her şey tamam olmasına rağmen hizmet içi eğitim merkezi neden faaliyete geçmiyor?

Adıyaman Valiliğinin resmi sitesinde yayınlanan 09.06.2017 tarihli açıklamayı hatırlatan Milletvekili Tutdere,“Daha önce pek çok kez müjdelenen Hizmet İçi Eğitim Merkezinin en son 2017 yılında, dönemin valisi tarafından 2017 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacağı duyurulmuştu. Ağır aksak da olsa 2020 yılında nihayet bu bina bitirildi. Ancak bu defa da Güneydoğu’da tek olma özelliğine sahip bu kurumun Şanlıurfa’da açılacağı basına yansıdı. Milyonlarca lira para harcanan, Adıyaman ekonomisine katma değer sağlayacak böylesi bir yapının amacına uygun kullanılamayacağı bilgisi Adıyaman kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yaratmıştır. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir” dedi.

Her Şey Tamam Olmasına Rağmen Hizmet İçi Eğitim Merkezi Neden Faaliyete Geçmiyor

Tutdere konuya ilişkin verdiği soru önergelerine değinerek, “Milli Eğitim Bakanlığına sunmuş olduğumuz 15.06.2020 tarih, 22492 sayılı soru önergemizde Adıyaman’da hizmet içi eğitim merkezi olarak da hizmet verecek, 24 derslikli ve 220 kişilik kapasiteye sahip bir uygulama oteli olan ‘Perre Anadolu Otelcilik Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapıldığını, ancak birtakım eksiklikler olduğunu belirterek hangi tarihte faaliyet göstermeye başlayacağını sormuştuk. Bakanlık cevabında, doğal gaz, elektrik, su, internet ve telefon bağlantıları dahil olmak üzere eksiklerin tamamlandığı ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında kullanılacağı ifade etmişti. Her şey tamam olmasına rağmen Hizmet İçi Eğitim Merkezi neden faaliyete geçmiyor.”dedi. 

Adıyaman Kamuoyunda Konuyla İlgili Ciddi Rahatsızlıklar Var

Gelinen noktada Güneydoğuda ilk ve tek olacak olan Hizmet İçi Eğitim Merkezinin tamamlanmış ve boş bir şekilde kullanıma hazır beklediğini ifade eden Tutdere,“Adıyaman’da inşaatı tamamlanan ve tüm eksiklikleri giderilerek kullanıma hazır hale getirilen Hizmet İçi Eğitim Merkezi boş bir vaziyette bekliyorken, milyonlarca lira para harcanarak böyle bir yatırım yapılmışken Şanlıurfa iline aynı amaca hizmet edecek merkezin kurulması için olur verildiği bilgisi kamuoyuna yansımıştır. Bitirilmiş ve kullanıma hazır halde boş olarak bekleyen bir bina varken ve bu bina kullanılmaya başlanmadan Şanlıurfa iline yenisinin yapılacağı bilgisi yıllardır Hizmet İçi Eğitim Merkezinin bitirilmesini bekleyen Adıyaman kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar yaratmıştır.” şeklide açıklamalarda bulundu.

Adıyaman Halkı Bakanı ve İktidar Temsilcilerinden Açıklama Bekliyor

Adıyaman kamuoyunun Milli Eğitim Bakanından ve iktidar temsilcilerinden açıklama beklediğini vurgulayan Tutdere, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi. Tutdere soru önergesinde, Adıyaman’da yapımı tamamlanan hizmet içi eğitim merkezi olarak da hizmet verecek, 24 derslikli ve 220 kişilik kapasiteye sahip bir uygulama oteli olan ‘Perre Anadolu Otelcilik Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi için toplam ne kadar para harcandığını ve 2020-2021 yılında faaliyete geçeceği söylendiği halde bugüne kadar kurumun neden faaliyete geçmediğini sordu.

Adıyaman’da Hazır Bir Bina Varken Neden Şanlıurfa’da Yenisi Yapılıyor?

Bakanlığın konuya ilişkin tutumunu sert bir şekilde eleştiren Tutdere, “Adıyaman’da tamamlanmış, kullanıma hazır bir şekilde bekleyen bir yapı var. Üstelik bu yapının tamamlanması için milyonlarca lira para harcanmış. Peki neden, hangi gerekçelerle bu yapı kullanılmayarak Şanlıurfa ilinde aynı amaca hizmet edecek yeni bir yapı yapılmasına olur verilmiştir? Bunun gerekçesi nedir? Adıyaman’da bulunan Hizmet İçi Eğitim Merkezini neden açmıyorsunuz?” dedi.

Ayrıca Bakan Ziya Selçuk’a bu kuruma ilişkin kadrolaşma iddialarını da soran Tutdere, kurumda personel görevlendirilip görevlendirilmediğini, hangi unvanlarda personellerin atandığını veya görevlendirildiğini sordu. Milletvekili Tutdere son olarak, bakanlığın cevabı gelir gelmez kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Yorumlar (0)