CHP'li Tutdere Hazine Bakanı'na Tütün İçin Seslendi

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere meclis genel kurulunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a kooperatiflerin piyasaya arz edecekleri tütüne uygulanacak vergi konusunda çalışma yürütüp yürütmediklerini sordu. Milletvekili konuyla ilgili, Bakan Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle bir de de soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 31.10.2019, 16:50
CHP'li Tutdere Hazine Bakanı'na Tütün İçin Seslendi

Milletvekili Av. Tutdere şöyle konuştu; Adıyaman'ımız, tütün ve sarmalık tütünde Türkiye'de önemli merkezlerden bir tanesidir. Adıyaman'da yüz binlerce çiftçimiz tütün üretimiyle geçimini sağlamaktadır. Geleneksel anlamda üretimi, satımı ve pazarlaması yapılan tütünle ilgili geçen yasama döneminde çok ciddi anlamda bir yasal değişiklik yapılmış, üreticiler tarafından kurulan kooperatifler eliyle tütünün pazarlanması ve satılmasının önü açılmıştır. Ancak bu yasal düzenlemeye paralel olan, bugüne kadar sarmalık tütüne uygulanacak vergi konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Mevcut yasaya göre uygulanacak vergi çok yüksektir. 

    

Bugün Adıyaman'da çeşitli temaslarda bulunan Sayın Hazine ve Maliye Bakanına Türkiye Büyük Millet Meclisinden Adıyaman halkı adına çağrıda bulunuyorum: Kooperatiflerin piyasaya arz edecekleri tütünlere ilişkin uygulanacak vergi konusunda çalışmayı ne zaman yapacaksınız? Bütün Adıyaman çiftçisinin şu andaki tek beklentisi budur. 

Milletvekili Tutdere, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi verdi. 

Yorumlar (0)