CHP'li Tutdere: "Hak kuvvetten üstündür'"

CHP'li Tutdere, avukatlık kanununda değişiklik öngören yasa teklifinin Adalet Komisyonunda devam eden görüşmelerinde, iktidar temsilcilerine Kamer Genç’in geçmişteki uyarılarını hatırlattı.

Vekil Haberleri 07.07.2020, 17:43 07.07.2020, 17:54
CHP'li Tutdere: "Hak kuvvetten üstündür'"

Avukatlık kanununda değişiklik öngören yasa teklifinin Adalet Komisyonunda devam eden görüşmelerinde iktidar temsilcilerine Kamer Genç’in geçmişteki uyarılarını hatırlatan Tutdere: “Siz geçmişte Kamer Genç’in yaptığı uyarıları dinlemediniz ve kol kola yürüdüğünüz fetö terör örgütü yüzünden ülke darbeye sürüklendi. Şimdi yeniden uyarıyoruz: Sizleri Türkiye'nin temellerine dinamit koyacak, hukuku, avukatları ayrıştıracak bu çoklu baro dayatmanızdan vazgeçmeye davet ediyoruz. Millet sizin yanlış kararlarınızın ceremesini çekmekten yoruldu!” dedi.

Dayatılan teklifte milletin, devletin yararına hiçbir şey olmadığını söyleyen Tutdere şöyle konuştu:

* Başta Baro Başkanları olmak üzere yazarlar, aydınlar açıklama üstüne açıklama yapıyorlar. Bütün kesimler iktidar olarak, teklif sahipleri olarak sizleri uyarıyorlar. Ancak öyle anlaşılıyor ki bütün uyarılara rağmen sizler ayrıştıran, avukatları bölen bu teklifte ısrarcı olmaya devam edeceksiniz.

* Bizde tarihe, milletimize ve mesleğimize karşı olan sorumluluğumuzun gereği olarak sizleri bir kez daha uyarıyoruz. Ben on sekiz yıl fiilen avukatlık yapmış, baro organlarında yaklaşık sekiz yıl çalışmış en son da Baro Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir hukukçu olarak, milletvekili olarak sizleri uyarıyorum: ‘Çoklu baro sistemi, hukuk sistemimize, demokrasimize bir ihanettir. Avukatları ayrıştırarak, baroları bölerek demokrasiye ve hukuka hiçbir katkınız olmayacaktır.’

Teklifte İmzası Bulunan Avukat Milletvekillerine Seslendi

* Teklifte imzası bulunan 44 tane avukat meslektaşıma seslenmek istiyorum: Sizler bu teklife imza atmakla kariyerinizi belki de bugün Türkiye Büyük Millet Meclisindeki milletvekilliğinizi borçlu olduğunuz kendi mesleğinizi, bir nevi kendi varlık sebebinizi kendi ellerinizle imha ediyorsunuz. Milletvekilliğiniz bittiğinde tekrar baroya dönüp avukatlık yapmak zorunda kaldığınızda artık sizin avukatlığınızı, mesleğinizi ifa edeceğiniz, çocuklarınızın nafakasını sağlayacağınız ortada bir baro kalmayacaktır. Onun için gelin hep birlikte bu yanlıştan dönelim.

* İktidar olarak her ne kadar teklifi çoğulculuk, temsilde adalet sosuyla süsleyip kamuoyunun önüne koyduysanız emin olun ki buna kimse inanmıyor. Ne avukatlar inanıyor ne kendi seçmenleriniz inanıyor ne de bu millet inanıyor. Herkes burada niyetinizin ne olduğunu çok iyi biliyor.

‘Bölücü’ Dediğiniz Baro Başkanları Türkiye’ye Bölücülük Bulaşmasın Diye Günlerdir Nöbette

*Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün illerden baro başkanlarımız TBMM kapısında bekletiliyor. Özellikle belirtmek istediğim bir husus var. Güneydoğudan gelen baro başkanlarımız, sizlerin, onların yaptığı her açıklamaya "bölücü" dediğiniz bölgenin baro başkanları barolar bölünmesin, Türkiye'ye bölücülük bulaşmasın diye, TBMM kapısında günlerdir nöbetteler.

Geçmişte Kamer Genç’i Dinlemeyerek Ülkeyi Darbeye Sürüklemiştiniz…

Geçmişte TBMM çatısı altında rahmetli Kamer Genç sizleri uyarmıştı. ‘Siz gelecekte bu cemaatten çok çekeceksiniz, bu anlayışınızla, bu cemaatle kol kola yürümenizle en büyük zararı siz göreceksiniz.’demişti. Dinlemediniz. Zaman geçti ve sayın Genç’in haklılığını ülke olarak yaşayarak tecrübe ettik. FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünden hem devlet olarak hem millet olarak hepimiz zarar gördük. Ama en başta sizler zarar gördünüz. Biz de bugün uyarıyoruz:‘Sizi, Türkiye'nin temellerine dinamit koyacak, hukuku, avukatları ayrıştıracak bu projeden vazgeçmeye davet ediyoruz. Sizin partinize oy veren avukatlarla da görüşüyoruz, kimse bu çoklu baro projenizi desteklemiyor. Lütfen toplumun bütün kesimlerinden yükselen bu sese kulak verin.

Sayısal Çoğunluğunuz Teklifi Yasalaştırmaya Yetse De Hiçbir Zaman Millette Karşılık Bulmayacak!

Çoklu baro dayatmanızla her ne kadar niyetiniz HSYK'de yaptığınız gibi, yürütmeyle uyumlu avukatlar ortaya çıkararak sarayın emrinde bir savunma yapmaya çalışsanız da sizin bu projeniz ne avukatlar camiasında ne de milletin vicdanında kesinlikle kabul görmeyecektir. Bu Komisyonda oy çokluğunuzla geçirebilirsiniz, belki sayısal çoğunluğunuz buna yetecek ancak öyle emin olun ki sizin bu hukuk dışı teklifiniz hiçbir zaman halkta ve millette karşılık bulamayacaktır. Hiçbir şekilde şunu akıldan çıkarmamak lazım: Hak kuvvetten üstündür. Bunu herkesin bilmesi lazım.


 

Yorumlar (0)