banner773

CHP'li Tutdere'den Bakana: Adıyaman Ne Zaman Üvey Evlat Olmaktan Kurtulacak?

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 2015 yılında 80 milyon maliyetle yapılan Nıssibi Köprüsü’nde aylar önce çöken ve ulaşımı engelleyen şeritler ile, Gerger’in bağlantı yoluna dair herhangi bir çalışma yapılmamasını meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 08.11.2019, 12:55
CHP'li Tutdere'den Bakana: Adıyaman Ne Zaman Üvey Evlat Olmaktan Kurtulacak?

Meclis genel kurulunda söz alan Tutdere “Adıyaman'ımızın doğuya açılan kapısı olan Nissibi Köprüsü'nün Adıyaman bağlantı yolunun 2 şeridi tamamen çökmüş durumdadır ve şu anda kullanılamaz durumdadır. Şu anda yolun mevcut durumu trafik güvenliği için tehlike oluşturmaktadır.” dedi. 

“ADIYAMAN NE ZAMAN ÜVEY EVLAT OLMAKTAN KURTULACAK?”

Gerger yolunda da herhangi bir çalışma yapılmadığını hatırlatan Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na seslendi “Gerger ilçemizin bağlantı yolunda da bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılamamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına çağrıda bulunuyorum: Adıyaman'ımızın bu yol sorunlarının çözümü konusunda ne zaman harekete geçeceksiniz? Adıyaman üvey evlat olmaktan ne zaman kurtulacak?” ifadelerini kullandı. 

2019 yılı yatırım programı içinde yer alan Gerger-Narince yolunun 2019-2021 arasında tamamlanması öngörülürken, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 150 Milyon TL’lik bir bütçe ayrılmış durumda. Fakat 2019 harcaması için toplamda bin TL ayrıldı. Gerger Adıyaman içinde yatırımlardan aldığı pay açısında 4. sırada bulunuyor.

Yorumlar (0)