banner773

CHP'li Tutdere: AÖF öğrencileri online sınav istiyor!

TBMM Katip Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman TUTDERE, Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacak olmasını eleştirdi.

Vekil Haberleri 17.08.2020, 13:26
CHP'li Tutdere: AÖF öğrencileri online sınav istiyor!

Tutdere, “Maalesef son günlerde vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor. Bu nedenle koronavirüs tedbirleri kapsamında örgün eğitimde dersler ve sınavlar online yapılıyorken Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacak olması, salgına davetiye çıkartacaktır. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, salgın döneminde yüz yüze yapılacak yaz okulu sınavının yarattığı tehlikeye dikkat çekerek çözüm istiyor. Öğrencilerimizin endişelerine kulak verilmeli ve online sınav talepleri karşılanmalıdır.”

TBMM Katip Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman TUTDERE, Anadolu Üniversitesi’nin, “Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavları 5 Eylül 2020 tarihlerinde pandemi şartlarının elvermesi durumunda yüz yüze yapılacaktır. Aksi bir durumda sınav çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir” açıklamasını eleştirdi.

YÜZ YÜZE SINAV VAKA SAYISINI ARTTIRIR

Günlük Covid-19 vaka sayısının bin 200’ün üzerine çıktığı pandemi ortamında, ülkenin her yerinden ve her yaştan, yaklaşık bir milyona yakın öğrencinin gireceği sınavları yüz yüze yapmak salgının yayılmasına davetiye çıkartmaktır diyen Tutdere, “Hasta sayısında ciddi bir artış var. Yakın zamanda yapılacak olan sınav tarihinde pandemi koşullarının sınavı yüz yüze yapmaya elvermeyeceği de ortada. Bütün üniversiteler uzaktan eğitim verirken, örgün eğitimdeki öğrencilere online sınav hakkı tanınırken, sınavı online yapmanın altyapısı varken, Açık Öğretim Fakültesi yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacak olmasını düşünmek bile mücadele ettiğimiz salgın süreci ile örtüşmemektedir. Bu durum vaka sayılarının artmasına ve durumun şimdikinden daha kötü bir hal almasına sebebiyet verecektir.”dedi.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN ÖĞRENCİLER VAR

Bütün şartlar online sınavı işaret ederken Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerini online sınavdan mahrum bırakmanın mantıklı hiçbir açıklamasının olmayacağını kaydeden TBMM Katip Üyesi Tutdere, “AÖF öğrencilerinin yaş ortalaması örgün üniversitelerle kıyaslanamaz. Açık Öğretim Fakültelerinde her yaştan vatandaşımız öğrenim görmektedir. Bunların arasında kronik rahatsızlığı olan yurttaşlarımız da bulunmaktadır. Yüz yüze sınav kronik hastalığı olan öğrencilerin, sınav görevlilerinin, toplumun sağlığını tehlikeye atmak, bulaş riskini daha da arttırmak demektir. Binlerce öğrenci haklı olarak kendilerinin ve ailelerinin sağlığından endişe ediyor. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü bu kararını bir kez daha gözden geçirmeli ve vakit kaybetmeden toplum sağlığı açısından sınavın online yapılacağını duyurmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)