CHP'Lİ TUTDERE AKP’NİN 20 YILDIR UNUTTUĞU KÖYLERE ÇIKARMA YAPTI

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, AKP’nin yıllardır görmezden geldiği, hizmetten mahrum bıraktığı Adıyaman’ın köylerini dolaşmayı sürdürüyor. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen ziyaretlerde Milletvekili Tutdere’ye köylerde yoğun ilgi gösterildi.

Vekil Haberleri 17.05.2022, 09:29
CHP'Lİ TUTDERE AKP’NİN 20 YILDIR UNUTTUĞU KÖYLERE ÇIKARMA YAPTI

Milletvekili Tutdere Çelikhan ilçesine bağlı Aksu, Recep, Yeşiltepe, Yeşilova, Yağızatlı, Şahverdi, İncirli, Yeşilyayla, Fatih, Karaçayır, Askerhan, Karagöl, Korucak, Şerefhan, Köseuşağı ve Mutlu köylerine gerçekleştirdiği ziyaretlere Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan, CHP Çelikhan İlçe Başkanı Kamber Sucu ve parti yöneticileri katıldı.

İktidar Her Seçimde Söz Verdi, Oy Aldıktan Sonra Arkasına Dahi Bakmadı

50 yıldır suya hasret bırakılan Askerhan köyünü ziyaret ederek su sorunu hakkında köylülerden bilgi alan Milletvekili Tutdere, “Burada vatandaşlarımıza bir dokunduk, bin ah işittik. İktidar yetkilileri ‘suyu bu seçim getireceğiz, öbür seçimlerde getireceğiz” diyerek köylülerimize defalarca söz vermişler, onlardan defalarca oy almışlar ancak oy aldıktan sonra arkalarına dahi bakmamışlar. Askerhan köyümüz susuz ve suya muhtaç. Burası taşımalı eğitiminin yapıldığı merkez köylerden bir tanesi ve buraya diğer köylerden gelen çocuklar içme ve kullanma suyu bulamıyorlar.” dedi.

Vatandaşlarımız Suya Ulaşamıyorsa Yaptığınız Hiçbir Hizmetin Kıymeti Yok

Askerhan’ın suya kavuşturulması için iktidara çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “Türkiye'ye çağ atlattık diyenlere Çelikhan'ın Askerhan köyünden sesleniyoruz. Yurttaşlarımız burada içme suyu dahi bulamıyorlar. Vatandaşlarımız en temel insani hak olan suya ulaşamıyorsa sizin bu memlekete yaptığınız hiçbir hizmetin kıymeti yok. Memleketimizin çevresinde birçok su kaynağı olmasına rağmen bu köye su getiremediniz. Yurttaşlarımızın en temel hakkı olan temiz suyu bu köye ulaştırın, köylülerimizin bu temel ihtiyacını acilen karşılayan.” ifadelerini kullandı.

Askerhanlı Vatandaş: Su Görmeden Bu Dünyadan Gitmek İstemiyorum

Konu hakkında Milletvekili Tutdere’ye dert yanan 80 yaşındaki Askerhan’lı bir köylü ise, “Çelikhan Belediye Meclis Üyeleri, Çelikhan Belediye Başkanı, Çelikhan Kaymakamı bizi ihmal ediyor, bize hiç bakmıyor. Bu su ne zaman gelecek? Suyun olmayacak zamanı değil bu? Çocuklar okulda içmeye su dahi bulamıyorlar. Okul burada, 400 çocuk okuyor. Şu an tuvaletlere giremezsin, tuvaletlerde su yok. Muslukları açın bakın bir damla su akmıyor. Bu nasıl bir şey. Biz hakkımızı istiyoruz. Bunları Allah’a havale ediyoruz. Biz artık AKP’nin milletvekilleri hakkında razı değiliz. Bu kadar da olmaz. Benim bir ayağım burada bir ayağım öbür dünyada. Suyun geldiğini görmeden bu dünyadan gitmek istemiyorum.” dedi.

Sel Taşkınları Tarım Arazilerini Yok Ediyor, Yetkililer Bu Duruma Seyirci Kalıyor

Milletvekili Tutdere’ye su taşkınlarından dolayı tarlalarının büyük zarara uğradığını ifade eden Mutlu köyü sakini bir vatandaş ise, “Bizim tarlalarımız dere kenarında. Her yağmur yağışı sonrasında sel suları tarlalarımızı tahrip ediyor, tarlalarımızın verimi kayboluyor. Ekip dikiyoruz tekrar sel gelip götürüyor. Kendi cebimizden ödediğimiz parayla bir set yaptık. Dere ıslahı konusunda bakanlığa müracaat ettik, Adıyaman Valiliği’ne de dilekçemizi verdik bizimle kimse ilgilenmedi. Bizim geçimizi sağlayacak ek kaynaklarımız da yok.  Ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz. ” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretler sırasında ayrıca yüksek enflasyon, hayat pahalılığı gibi geçim sıkıntılarını da Milletvekili Tutdere’ye ileten köylüler gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyetlerini ifade ederek Milletvekili Tutdere’ye teşekkürlerini ilettiler.

Yorumlar (0)