banner754

CHP'li Tutdere: AKP'nin çevreden anladığı, yakın çevresi!

BMM Kâtip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda iktidara çevre konusunda ağır eleştiriler yöneltti. Tutdere, “AK Parti iktidarının "çevre" dediklerinde yakın akraba çevresi, iş çevresi, yandaş müteahhitlerin geldiğini görmekteyiz” dedi.

Vekil Haberleri 04.12.2020, 11:52
CHP'li Tutdere: AKP'nin çevreden anladığı, yakın çevresi!

TBMM Kâtip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Genel Kurul’da 232 Sıra Sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasında CHP Grubu adına söz aldı. Tutdere, "Çevre ve AK Parti deyince iki kere düşünmek lazım. AK Parti iktidarının "çevre" dediklerinde yakın akraba çevresi, iş çevresi, yandaş müteahhitlerin geldiğini görmekteyiz” dedi.

ÇEVRE KONUSUNDA SİCİLİNİZ BOZUK!

İktidar olarak AK Parti’nin çevre karnesinin kırıklarla dolu olduğunu, sabıkasının çok fazla olduğunu belirten Tutdere, AK Parti’yi çevre konusunda samimiyetsizlikle suçladı. CHP’li Tutdere, “Bunu nereden anlıyoruz? Kaz Dağları'na baktığımızda anlıyoruz, Salda Gölü'ne, özgür akan Karadeniz derelerine baktığımızda görüyoruz. Yandaşlara peşkeş çektiğiniz maden ruhsatlarına baktığımızda görüyoruz. Termik santrallere takmadığınız filtrelerden görüyoruz. Adıyaman başta olmak üzere Türkiye'nin değişik bölgelerinde siyanürle altın aramalarına verdiğiniz ruhsatlardan biliyoruz. Hukuk dışı, kanunu arkadan dolanarak verilen ÇED raporlarından biliyoruz. Mega proje olarak kamuoyuna sunduğunuz, haklarında davalar devam ederken ısrarla bitirmeye çalıştırdığınız projelerinizden biliyoruz. İktidar olarak çevre konusunda duyarlı değilsiniz, samimi değilsiniz” ifadelerini kullandı. Tutdere, iktidarın, mevcut olan yasal düzenlemelere uymadığını, Anayasa'yı, mevcut kanunlardaki düzenlemeleri ihlal ettiğini, görüşülen kanunu da uygulamayacağını belirtti.

YANDAŞLARINIZIN BORÇLARINI SIFIRLAMAYI BİLİYORSUNUZ

Türkiye'nin gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu,  pandemiyle mücadelenin devam ettiğini söyleyen Tutdere,  çabalara rağmen ülkemizde koronavirüsün durdurulamadığını, vakaların ve can kayıplarının arttığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tedbirlerin yetersiz olduğunu kaydeden Tutdere, şöyle devam etti:

Bu tedbirlerde hafta sonları evde kalma kısıtlaması da var. Peki, bu tedbirlerin halkta tam olarak karşılık bulabilmesi için bu işin ekonomik boyutunu düşündünüz mü? Mesela, gündelik işlerde çalışan insanlarımız hafta sonu sokağa çıkmazsa çocuğuna ekmeği nasıl alacak? Hangi parayla alacak? Bu konuyu hiç düşündünüz mü? Kepenk kapatan lokantacı, kahveci esnaf yanında çalışan işçinin maaşını nasıl ödeyecek? Neden bunları düşünmüyorsunuz? Evde kal demek kolay, bu insanlarımız zaten virüsle boğuşuyor, işsizlikle boğuşuyor, yoksullukla boğuşuyor. Nerede kaldı Anayasa'nın 2. maddesindeki sosyal devlet. Siz, yoksa bu sosyal devlet ilkesini tanımıyor musunuz? İktidar olarak bu sizin asli göreviniz. Yoksullara, şu anda ekonomik olarak zorda olan esnafa destek olmanız lazım. Kendi yandaş müteahhitlerinize gelince parayı hemen bulabiliyorsunuz, vergi borçlarını sıfırlıyorsunuz. Bu insanlarımıza gerçekten destek olmanız lazım.

TÜRKİYE’NİN GELDİĞİ NOKTA: YOKSULLUK

CHP’li Tutdere, esnafın, vatandaşların, yoksulların ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını, acilen destek olunması gerektiğini, nakdi olarak vatandaşın sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Meclis kürsüsünden iktidar milletvekillerine  “Ben gebermek istiyorum." "Cebimde metelik yok" diyen bir vatandaşın fotoğrafını gösteren Tutdere, “İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu. Bu konuda sizlerden halkımız çözüm bekliyor, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin sorunlarını, sesini duyun diyorum” dedi.

Yorumlar (0)