CHP'li Torun: Yerel Yönetimleri Tek Elde Toplamak İsterseniz Biz Buna Karşıyız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına söz alan Seyit Torun, “Ordu büyükşehir ama sadece sorunları büyük. Ordu hiçbir hizmetten yeterince yararlanamıyor” dedi.

Vekil Haberleri 18.12.2019, 13:05
CHP'li Torun: Yerel Yönetimleri Tek Elde Toplamak İsterseniz Biz Buna Karşıyız

AKP’nin tek adamlık ve tüm yetkileri sarayda toplama hırsının belediyelere de yansıdığını söyleyen Seyit Torun şunları söyledi:

“AKP döneminde Türkiye’de belediye sayısı yarıdan daha fazla azaldı. En çok Ordu’nun belediyeleri kapandı. Ordu’da 53 belediye kapandı ve buralarda yaşayan insanlar sorunlarıyla yüzüstü bırakıldı. Ordu’da 5.000 nüfuslu olan geçmişteki beldeler, şu anda 1.500 nüfusa kadar düştü. Orada belediye başkanları hiç değilse vatandaşın iyi gününde, kötü gününde yanında olabiliyordu, arabasını kimi zaman gelin arabası olarak kimi zaman hasta taşımak için kullanabiliyordu. Ama şimdi tamamen yalnızlaştı ve maalesef köyden kente göç de hızlandı, kırsaldan kente göç de hızlandı. AKP belediyeleri de saraydan bir müdürlük gibi yönetmek istiyor. Kırsalda bedava olan domates patates için halk tanzim satış kuyruklarına mahkûm edildi.”   

Seyit Torun Ordu’nun öncelikle yol sorunlarının çözülmesini ve Üniversite hastanesinin kurulmasını talep etti. Torun, yerel yönetimleri güçlendirecek yeni bir yasa yapılmasını istedi ve “Biz diyalogdan, işbirliğinden yanayız. Yerel yönetimleri tek elde toplamak isterseniz biz buna karşıyız. Ama yerel yönetimlerin maddi gücünü ve yetkilerini artıran her türlü çabaya da destek veririz” dedi. 

Yorumlar (0)