CHP'li Torun: ''Su genelgesi bir siyasi şov''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyelere gönderdiği su kesintisi genelgesinin “göz boyama, siyasi şov, rol çalma ve iktidarın görevini belediyelere yıkma genelgesi” olduğunu söyledi.

Vekil Haberleri 20.03.2020, 18:10
CHP'li Torun: ''Su genelgesi bir siyasi şov''

Torun, “Bizim belediyelerimiz zaten hiçbir surette borcu yüzünden su kesintisi uygulamayacaklarını açıkladı. Daha birçok örnek hizmet gerçekleştiriyor. Bakanlık, rol çalmayı bırakıp hükümetin açıkladığı pakette neden hiç yurttaşın yararına, dar gelirlinin yararına tedbir yok onu sorgulasın” dedi. 
Seyit Torun, sözlerine şöyle devam etti: “iktidar bir yandan muhalefet belediyelerinin gelirlerini kesiyor, gelir kaynaklarını engelliyor, diğer yandan belediyelerimiz üzerinden siyasi şov yapıyor. CHP’li belediyeler adına bu süreçte borcu yüzünden hiçbir evin veya işyerinin suyunun kesilmeyeceğini daha önce açıkladık. Coronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapalı tutulan belediyeye ait işyerlerinden kira talep etmeyeceğimizi de bildirdik. Sanki biz bunları hiç gündeme getirmemişiz, sanki bizim belediyeler bunları yapmıyormuş gibi bakanlık tutup bunları yapın diye genelge gönderiyor. Bu şovdur, rol çalmadır. Afet günlerinde bile siyasi şov peşinde koşmaktır. Tüm belediyelerimiz aslında görevi olsun olmasın yetki alanına girsin girmesin virüs tehlikesi ortaya çıktığından beri canla başla çalışmaktadır. İktidarın 5 kuruş desteği olmadan tüm belediyelerimiz ciddi ve kararlı bir mücadele sürdürmektedir. Bakan azıcık samimi ise, belediye gelirlerinin artırılması konusunda bir açıklama yapar. Bakanlık belediyelerin yükünün hafifletilmesi için açıklama yapar.”
Coronavirüs ile mücadele tedbirleri konusunda iktidarın açıkladığı ekonomik pakette halkı ilgilendiren hiçbir şey bulunmadığını belirten Torun, “Çevre ve Şehircilik Bakanı çıkmış şimdi, sanki halkın yararına bir şey yapıyormuş gibi, belediyelerin kesesinden su dağıtmaya kalkıyor. Sen zaten belediyelerin bütçesini kısmış, belediye gelirlerini azaltmış ve belediyenin yükünü artırmışsın. Muhalefet belediyelerinin tüm gelirini elinden gelse engelleyeceksin. Üstüne bir de kendi görevini belediyenin omuzlarına yıkmaya çalışıyorsun” dedi. Torun, “bakanlık halkı düşüyorsa, Saraya ‘senin paketinden neden halk yararına hiçbir şey çıkmadı? Halkı neden düşünmüyoruz?’ diye sorsun” dedi.     
Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na çağrı yaparak, “Kriz zamanında bari siyasi şov yapmaktan vazgeçin. Kriz zamanında bari belediyelere karşı samimi davranın. Krizi hep birlikte yenmeye çalışıyoruz, halkımızın bu belayı atlatması için herkes canla başla çalıştığı bir dönemde lütfen gerçekçi adımlar atalım. Belediyelerimizi iyi izleyin, yaptığı hizmetlere ve özverili çalışmalara bakın. Temizliğe, hijyene, maddi ve manevi desteklere, personel politikasına iyi bakın ki, yarın bu konularda da şunu yap, bunu yap diye genelge göndermeye kalkmayın” diye konuştu. Torun, “Hiçbir ayrım yapmadan tüm belediye çalışanlarına, tüm belediye personelimize, bilhassa tüm sağlık çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.  

Yorumlar (0)