CHP'li Torun, Ordu Yollarını Sordu

Ulaştırma Bakanı M. Cahit Turhan, Seyit Torun’un “Ordu yolları ne zaman bitecek” sorusuna cevap verdi ama verilen cevapta kesin hiçbir tarih gösterilmedi, hiç bir kesin bilgi verilmedi. Turhan, Torun’un sorularına cevap verme yerine yolların şu anki durumunu anlattı ve planlardan, hedeflerden bahsetti.

Vekil Haberleri 10.12.2019, 11:29
CHP'li Torun, Ordu Yollarını Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, komisyonda Bakan Turhan’a tek tek Ordu yollarının durumunu sormuştu.

Seyit Torun, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sağ olsun Bakan Turhan yazılı cevap vermiş. Ancak verilen cevapta yolların şu tarihte, şöyle biteceğine ilişkin kesin hiçbir bilgi yok.  Söyleyecek yeni sözü olmadığı için herkesin bildiği durumu bir de kendisi yazdırıp imzalamış. Ben yolların durumunu biliyorum, Ordu halkı yolların bitmediğini biliyor. Sayın bakan bunu tekrar etmesin. Somut, kesin bir biçimde şu zaman bitecek, şunu yapıyoruz diyebiliyorsa desin. Planlanıyor, hedefleniyor, düşünülüyor, öngörülüyor gibi muğlak sözcüklerle konuşuyor.   Ordulu politikacıların yıllardır söylediklerinin aksine bazı yollar hiç bitmeyecekmiş gibi duruyor. Çünkü bazı yolların ihalesi yapılmamış, planları bile yok, ödenek zaten yoki Yani Ordu’nun umutları bir başka bahara kalmış, bunu söylüyorlar açıkça.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un soruları ve Bakan M. Cahit Turhan’ın verdiği cevaplar şöyle:

Seyit Torun: Ordu'da şehir içi trafik yükünü azaltacak ve olası trafik kazalarını engelleyecek olan ve uzunluğu 21.4 km’yi bulan Çevre Yolu yıllardır neden tamamlanamıyor?  Bu yol ne zaman gerçek halini alacak?

Cahit Turhan: Ordu Çevre Yolu’nda çalışmalar devam etmekte olup, 2021 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

Seyit Torun: Ordu-Mesudiye yolu da hala neden tamamlanamadı? 

Cahit Turhan: Toplam uzunluğu 88 km olan aksta 13, 9 km bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol ve 44, 7 km bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol ve 23, 7 km sathi kaplamalı tek yol olmak üzere 82, 3 km tamamlanmıştır. Kalan 5, 6 km’lik kesimde çalışmalar devam etmekte olup 2020 yılı sonunda aksın tamamlanması hedeflenmektedir.

Seyit Torun: Ulubey-Gürgentepe-Gölköy Yolu yapımı ne zaman bitecektir?

Cahit Turhan:  Ulubey-Gürgentepe-Gölköy Yolu 45,3 km uzunluğunda olup, bugüne kadar 13 km tek yol tamamlanmıştır. Ulubey Gölköy arasının 2021 yılında tamamlanması öngörülmektedir.

Seyit Torun: Neden Niksar-Korgan ayrımı ve Kumru yolu tamamlanamıyor? İslamdağ-Korgan yolu neden yıllardır öyle bekliyor? 

Cahit Turhan: Niksar-Korgan Yolunun 45 km uzunluğunda olup, 21,5 km’lik kesim sathi kaplama seviyesinde tamamlanmıştır. Kalan 24 km’lik kesimin bitirilebilmesi için ikmal ihalesi planlanmaktadır.

Seyit Torun: Ünye - Akkuş - Niksar Yolu’nun ne olacak belli değil.  Bu yol hayalet yol olarak vaat olarak sunulmuş durumda ve her yıl ısıtılıp ısıtılıp milletin önüne konuyor.  Akkuş’un köylerle bağlantısı da oldukça kötü. Birçok büyük köyün yolu harap durumda. Köy yolları sorunu birçok köy için mevcut. Ordu büyükşehir ama büyükşehir sadece sorunları büyüttü. Bunlardan haberiniz var mı?

Cahit Turhan: Ünye Akkuş Niksar Yolu 88 km olup bunun 24 km’lik kısmı bölünmüş yoldur. Söz onuşu kesimin projesi hazırdır. Bütçe imkanlarına bağlı olarak yatırım programına alınabilmeleri durumunda ihaleleri yapılacaktır.

Seyit Torun: Fatsa Çevre Yolu’nun neden yıllardır plandaki gibi sahilden içeriye alınmadı? Yıllardır çevre yolu yapılmadığı için sahilde olan kazaların önüne nasıl geçeceğiz?    

Cahit Turhan:  Fatsa Çevre Yolu’nun 21.3 km olup proje çalışmaları devam etmektedir. Bütçe imkânlarına bağlı olarak yatırım programına alınabilmeleri durumunda ihaleleri yapılabilecektir.

Seyit Torun: Ordu – Kabadüz - Çambaşı yolu da yıllardır bekliyor.   Ordu’nun bir turizm şehri olduğunu biliyorsunuz. Ama en önemli turizm merkezine neden doğru düzgün bir ulaşım sağlayamıyorsunuz?

Cahit Turhan: (Bu soruya cevap yok)

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)