CHP'li Torun: Öğretmenler Emeğinin Karşılığını Almalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Ekonomik kalkınma ve tam demokrasiyi kurmak ancak bilimsel eğitimle mümkündür. Bunu sağlayacak olan da öğretmenlerdir" dedi. Torun öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesini ve tüm öğretmenlere görev verilmesini istedi. 

Vekil Haberleri 23.11.2019, 09:55
CHP'li Torun: Öğretmenler Emeğinin Karşılığını Almalı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seyit Torun, Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesinin ancak Cumhuriyet'in kazanımlarını özümsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayacak nesiller yetiştirmekle mümkün olacağını belirtti. 

Torun mesajında şunları kaydetti:

“Aydınlık bir Türkiye yaratmak, Cumhuriyet öğretmenleriyle başarılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir” diyerek bu gerçeği en güzel biçimde ifade etmiştir. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.”

ÖĞRETMENLER HAKLARINI ALMALI


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimiz hakettiği her hakkı almalıdır" dedi. Torun şöyle konuştu:

”Eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimizin sorunları AKP iktidarında görmezden gelinmiş, atanamayan binlerce öğretmen kamusal haklarından yoksun bırakılmış, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik statüsüyle ekonomik, sosyal ve özlük hakları gasp edilmiştir. Ataması yapılmayan öğretmenler bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmişlerdir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, zor koşullar altında ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için büyük bir inanç ve özveriyle mücadele etmeye devam edeceklerine olan inancım tamdır.” 

SORUNLARI ÇÖZMEK ÖNCELİĞİMİZ

“CHP olarak, yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin geleceğine ışık tutan öğretmenlerimizin yaşadıkları sorunların çözüme ulaştırılması, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması en önemli önceliklerimizden biridir”diyen  CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Cumhuriyet’i yeni nesillere, yeni nesilleri de öğretmenlere emanet eden Ulu Önderimiz, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum. Aramızdan ayrılan öğretmenlere de rahmet diliyorum.”
 

Yorumlar (0)