CHP'li Torun: Liyakatta kriter, gönül verdiği siyasi parti midir?

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, 2019 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Gölköy’den aday olan Cengiz Sarıyer’e yapılan liyakat esasına uygun olmadan verilen karara sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 18.06.2020, 17:58
CHP'li Torun: Liyakatta kriter, gönül verdiği siyasi parti midir?

CHP’li Torun, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gölköy Belediye Başkan Adayı Cengiz Sarıyer’in Şehit Yaşar Biçer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü iken görevden alınarak Güzelyurt Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi’ne öğretmen olarak atanmasına ilişkin şu sözleri söyledi;

‘’Gölköy Belediye Başkan Adayımız Cengiz Sarıyer, siyasi kimliğinin ötesinde sayısız başarılarla öğrencilerini ve okulunu uluslararası platformlarda temsil etmiş başarılı bir eğitimcidir. Gölköy’deki eğitim kalitesinin yükselmesine sonsuz katkılar sunmuş, hayatını bilime adamış idealist bir eğitim emekçisidir. Bugün alınan bu kararla yine görüyoruz ki, kişileri başarılarıyla değil ideolojileriyle değerlendiren zihniyet hatalarından ders çıkarmak yerine adaletsizliğine ve zulmüne devam ediyor.

BENDEN OLMAYANIN YERİ YOK ANLAYIŞINIZ BATSIN!

‘’Benden olmayanın yeri yok’’ anlayışının tehlikesi devletin her kademesine kadar sirayet etmiştir. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Farklı siyasi fikirlerdeki vatandaşlarımızı birbirine düşürmek, kine ve nefrete sürüklemek yetmedi; şimdi birde eğitim yuvalarını siyasi oyunlarınıza mesken ediyorsunuz! Bir bütün içinde, kardeşçe ve barış içinde yaşamak istediğimiz bu topraklarda siyasi hırslarınızla insanları yerlerinden ederek nereye varacaksınız?

Bizler, adalete susamış bir ülkede adaletin sesi olmak için yürüdüğümüz kilometrelerde vatandaşa yaşatılan türlü haksızlıkları dile getirdik. İktidarın yaşadığı koltuğu kaybetme paniği aldıkları kararlarla sabittir. Liyakat esasına uygun olmadan yapılan birçok atamayı halkımız iyi biliyor.

Eski Güreşçi olan Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığı bu topraklarda, başarılı eğitimcilerin siyasi fikirleri yüzünden sürüldüğü bu ülkede bizler adaleti aramaya, haksızlıkları dile getirmeye yine devam edeceğiz. Sözümüz sözdür, liyakatı ve adaleti emin ellerle halkımıza teslim edeceğiz. ‘’

Yorumlar (0)