CHP'li Torun: Kadın Cinayetleri Tüm Topluma Karşı İşleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Türk kadınları milletvekili seçme ve seçilme hakkını 85 yıl önce elde etti. Ancak maalesef ülkemiz kadınlar açısından her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Ülkede kadınları yok saymaya yönelik bir siyasi iklim hâkim. Kadın cinayetleri en nihayetinde kişisel değil siyasi cinayetlerdir. Buna karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.  

Vekil Haberleri 04.12.2019, 11:50
CHP'li Torun: Kadın Cinayetleri Tüm Topluma Karşı İşleniyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “En son Ordu’da gencecik bir kızımız öldürüldü. Maalesef daha önceki kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi ve 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i kaybettik. Çok üzgünüm. Ailesine, okul arkadaşlarına, hocalarına ve tüm sevenlerine başsağlığı Ceren’e de rahmet diliyorum. Çok üzgünüm” dedi. Torun, son dönemde artış gösteren kadın cinayetlerinin ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için öncelikle ülkede hâkim olan kadın karşıtı söylemin ve kadın karşıtı tutumların engellenmesi gerektiğini söyledi.  Torun “Kadın cinayetlerine yol açan bataklığı kurutmalıyız, yeni Cerenler öldürülmesin” dedi. 

Türk kadınının 5 Aralık 1934’ de elde ettiği hakların çok daha gerisine itilmek istenildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Atatürk devrimleri ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla kavgalı zihniyet kadın haklarını yok saymaktadır. Bu zihniyetin toplumun her kesiminde işitilen söylemleri neredeyse kadına yapılan şiddeti mazur gösterecek niteliktedir. Kadınımız toplumsal hayattan soyutlanmaya çalışılmakta, ikinci sınıf insan muamelesine maruz bırakılmaktadır” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, sözlerini şöyle tamamladı. “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadın haklarının iyileştirilmesi ve kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında yerlerini alması noktasında siyasette ve toplum yaşamında mücadeleye devam edeceğiz. Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği bu anlamlı günde, kadın cinayetlerine bir kez daha dur diyoruz. Kadına şiddet toplumun tümüne karşı işlenmiş bir şiddettir. 85 yıl önce başlattığımız özgürlük ve demokrasi mücadelesinin gerisine düşemeyiz. Bu anlamda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyor, toplumda etkin olan tüm kadınlarımızı en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" dedi.

Yorumlar (0)