banner773

CHP'li Torun'dan Cezaevi Firarisi Katillerle İlgili Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “Son dönemde açık cezaevlerinden firar ettikten sonra cinayet işleyen katilleri ve bu kişilerin işlediği özellikle kadın cinayetlerinin nasıl önlenemediğini” sordu.

Vekil Haberleri 09.12.2019, 14:21 09.12.2019, 14:23
CHP'li Torun'dan Cezaevi Firarisi Katillerle İlgili Soru Önergesi

TBMM Başkanlığı’na Bakan Gül’ün yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi veren Torun, “Ordu’da Ceren Özdemir’i katleden kişinin, cinayet suçundan hüküm giydiği, açık cezaevinde bulunduğu ve açık cezaevinden daha öncesinde de firar ettiği ayrıca 12 ayrı suçtan da sabıkalı olduğunun ortaya çıktığını” hatırlattı.

Seyit Torun, “böyle birinin hapisten kaçması ve cinayet işlemesi, nasıl ve neden önlememiştir? Basına yansıyan ve özellikle kadınları hedef alan bu tür başka cinayetler de vardır. Bakanlığınız döneminde bu tür kaç cinayet işlenmiştir ve neden engellenememiştir” diye sordu.

BÖYLE GİDERSE OLAYLAR ARTAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Torun verdiği yazılı soru önergesinde son dönemde hapisten kaçan zanlılar tarafından işlenen cinayetlerdeki artışa dikkat çekti. Torun, önergesinde “Vicdanları yaralayan bu olaylar, açık cezaevine geçiş izinlerinde sorunların olduğu, açık cezaevlerinde denetimin gereği gibi yapılmadığı bu nedenle firar olayların çok fazla yaşandığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Torun, “Cezaevlerindeki doluluk oranlarının yükselmesi nedeniyle açık cezaevlerine geçişin kolaylaştırılması ve hükümlülerin açık cezaevlerine neredeyse otomatiğe bağlanmış raporlarla gönderilmesinin biran önce önüne geçilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu tip olaylar artan şekilde devam edecektir” dedi.

Yorumlar (0)