CHP'li Topal: Hükûmet çiftçimize kulak vermelidir

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Çiftçilerimiz ekonomik sıkıntı içerisindedir. Çiftçi batarsa ülke batar, dedi.

Vekil Haberleri 15.01.2020, 17:45
CHP'li Topal: Hükûmet çiftçimize kulak vermelidir

TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuyu gündeme taşıyan Serkan Topal, Atatürk'ün dediği gibi "Millî ekonomimizin temeli ziraattır." Bunu tekrar hatırlatmak istiyorum. İfadesini kullandı. Serkan Topal’ın açıklaması şöyle:

81 ilimizin ziraat odası başkanları, bugün sorunlarını anlatmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etmektedirler.
Çiftçimizin devletimizden ve Hükûmetten talepleri var. Tarımsal desteklemeler konusunda ciddi destek bekliyorlar. Tarımda kullanılan elektrikten Enerji Fonu uygulamasının, TRT payının ve KDV'nin kaldırılmasını talep ediyorlar. Ekonomik nedenlerle ödeme güçlüğü çeken ve Ziraat Bankasına olan tarımsal kredi borcunu ödeyemeyen çiftçiler adil bir yeniden yapılandırma istiyorlar. Türkiye Ziraat Odaları Birliği çiftçilerin tüm bankalara olan borçlarının faizinin silinmesini ve beş yıl vadeyle yapılandırılmasını Hükûmetten talep ediyor, biz de onlar adına talep ediyoruz. Hükûmet çiftçimize kulak vermelidir. Çiftçi üretmezse ülke üretemez, çiftçi batarsa biliniz ki ülke batar.

Atatürk'ün dediği gibi "Millî ekonomimizin temeli ziraattır." Bunu tekrar hatırlatmak istiyorum.

Yorumlar (0)