CHP'li Tığlı'dan Giresun Vefa Sosyal Destek Grubu'na tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Hükümetin bu sıkıntılı süreçte bile Vakıf ve Tarikatları beslemekten vazgeçmediğini dile getirdi.

Vekil Haberleri 09.04.2020, 09:29
CHP'li Tığlı'dan Giresun Vefa Sosyal Destek Grubu'na tepki

İçişleri bakanlığı talimatı ile Giresun valisi Harun Sarıfakıoğulları tarafından kurulan ve “Vefa Sosyal Destek Grubu” olarak adlandırılan grubun kimlerden oluşturulduğuna bakıldığında niyetin ne olduğu da açıkça göz önüne sunulduğunu ifade eden CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “İçişleri Bakanlığının talimatıyla Giresun ilinde ihtiyaç olması halinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların başta sağlık olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarını karşılamak için Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları tarafından kurulan sözde “Vefa Sosyal Destek Grubu”nun amacı mağdurlara yardım yapmak değil vakıfları ve tarikatları ön plana  çıkartarak Ak Parti iktidarının propagandasını yapmaktır” dedi.  

Ülkeyi ve Giresun’u kuşatan salgın tehdidine karşı alınan tedbirler yetmezmiş gibi devletin yapması gereken yardımlar şimdi de valiler aracılığıyla ne olduğu belirsiz, dincilere ve tarikatlara hizmet eden vakıf ve derneklere teslim edildiğini söyleyen CHP’li Tığlı, “Ziraat Bankasına  alınacak müfettişlerin belirlenmesinden tutunda Atatürk’ün öldüğü gün için “zulüm son buldu” diyecek kadar terbiyesiz ve hadsiz olan TÜGVA’nın ve tarikat üyelerinin yuvası olan Beşir Derneği’nin temsilcilerinin “Vefa Sosyal Destek Grubu” içinde yer alması tam bir skandaldır” ifadelerini kullandı. 

BU VEBALİN ALTINDAN KİMSE KALKAMAZ  

Milletvekili Tığlı, “Devlet eliyle dağıtılması gereken yardımlar nasıl olurda TÜGVA ve BEŞİR Derneği tarafından yapılır? Ne zamandan beri devleti soyanlar, rant peşinde koşanlar, insan ayıranlar namuslu oldular da devletle birlikte ortak bir çalışma yapıyorlar. Bunun cevabını bu listeyi hazırlayanlar Giresun halkına açıklamak zorundadırlar. Bu vebalin altından kimse kalkamaz. İnsanlar can derdindeyken, geçim derdindeyken kimse şark kurnazlığı yaparak yardım dağıtılacak kişilerin belirlenmesinde AKP referansı aramasın. Ortada korkunç bir salgın var. Devlet hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit yardım dağıtmalıdır. Bunun da ilk işareti TÜGVA ve Beşir Derneğini bu gruptan çıkartılmasıyla verilmelidir” dedi.  

YARDIM DAĞITMAK BİR KENARA YAPILAN BAZI YARDIMLARIN KESİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Vatandaşlarımıza ücretsiz maske, eldiven, erzak dağıtan, ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım da bulunan CHP’li Belediyelere hakaret edenler, faaliyetlerini engelleyenler şimdi tarikat ve cemaatlerle bir olmuş salgından nemalanmaya çalışıyorlar diyen Tığlı, “yardım dağıtmak bir kenara yapılan bazı yardımların kesildiği yönünde telefonlar alıyoruz. Yardımlardan yararlanmak isteyen yurttaşların taleplerinin geri çevrildiğini duyuyoruz. Maske almak isteyen vatandaşa maske satışının yasaklandığını biliyoruz ama o vatandaşlara söz verilen maske dağıtıldı mı onu bilmiyoruz” dedi.

CHP’li Tığlı, “Bu salgında tek bildiğimiz hükümetin vatandaşa yardım etmesi gerekirken vatandaşından yardım istemesidir. Bilim Kurulu’nun önerilerini dinleyeceğine, sermaye babalarının önerilerini dinlemesidir. Alınması gereken önlemleri geç alarak vatandaşı Koronavirüs’ün kucağına atmasıdır. Sokağa çıkma yasağı ilan etmek yerine, her akşam vaka ve ölü sayısını açıklamayı tercih etmesidir” dedi.

Yorumlar (0)