CHP'li Tekin: ''Meclis Başkanlığını göreve davet ediyorum!''

CHP, koronavirüs salgını nedeniyle fiyat artışı ve stokçuluk yapmak suretiyle haksız kazanç elde eden firma ve kişilerin araştırılmasını talep edecek.

Vekil Haberleri 12.03.2020, 14:55
CHP'li Tekin: ''Meclis Başkanlığını göreve davet ediyorum!''

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından paniğe kapılan vatandaşların alışverişe koşmasıyla birlikte özellikle, makarna, tuvalet kâğıdı, bulgur, şeker gibi temel gıdalar için market ve süpermarketlerde uzun kuyruklar oluştu. Online alışveriş sitelerinde 6 liralık makarna 15 liradan, maske, kolonya gibi hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar da ise 10 katına varan fahiş fiyatlarla satılıyor.Hileli yollara başvurarak fiyatları etkilemek suretiyle mağduriyetlere yol açan kişi ve firmaların acilen tespit edilmesi gerekiyor. Bu noktada toplum sağlığını tehdit eden bir salgını fırsata çevirmeye çalışan kişi ve kurumlarla ilgili TBMM’nin acilen devreye girmesi gerekiyor.

Bizim hem ceza kanunumuzda hem Türk Ticaret Kanunu’na göre stokçuluk, karaborsacılık yasak. Girdi maliyetlerinde artış olmadığı halde fiyatları yükseltmek, haksız ticari uygulama kapsamındadır. Buna rağmen haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmak adeta serbestmiş gibi davranılıyor.Haksız kazanç elde eden firmalar hakkında ivedilikle önlemler alınmalıdır. Ülkemizde sadece bir kişide bu hastalık görülmüşken bu denli fırsatçılık yapılıyorsa olası kötü bir senaryoyu düşünmek dahi istemiyorum.Korona virüs gibi hızla artış gösteren bu simsarlara, fırsatçılara karşı gerekli önlemler alınmadığı taktirde telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşabiliriz. Meclis Başkanlığını göreve davet ediyorum. Acilen bir araştırma komisyonu kurulmalı ve gerekli tedbirler ivedilikle alınmalıdır. 

Yorumlar (0)