banner773

CHP'li Tekin: Kim Bu 14 Firma?

Emlak Bankası’nın konut sektöründeki stokların eritilmesine yönelik olarak özellikle 14 firma için çalışma yapacağı yönündeki açıklaması Meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 02.12.2019, 14:00
CHP'li Tekin: Kim Bu 14 Firma?

Emlak Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu’nun, "14 'geliştiricinin' stokları için çalışma başlattık" şeklindeki açıklaması Meclis gündemine taşındı.

2001’de kapatılan Emlak Bankası, ağustos ayında kamu kaynakları kullanılarak 'Türkiye Emlak Katılım Bankası Anonim Şirketi' tüzel kişiliğiyle tekrar kurulmuş ve şubat ayında faaliyete geçmişti.

Banka tarafından kamuoyuma yapılan açıklamada; konut sektöründeki stokların eritilmesine dönük hazırlıklar yapıldığını, özellikle 14 firma için özel çalışma yapıldığını” duyurulmuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemi ile Meclis’e soru önergesi verdi. Tekin verdiği soru önergesinde “Emlak Katılım Bankası eliyle 14 firmaya ayrıcalık tanınacağı bilgisi doğru mudur? Doğru ise ayrıcalık tanıyacağı 14 firma hangi firmalardır? Bu firmalar kimlere aittir?” ifadelerini kullandı:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için şu soruları sordu:

1- Emlak Katılım Bankası eliyle 14 firmaya ayrıcalık tanınacağı bilgisi doğru mudur? Doğru ise ayrıcalık tanıyacağı 14 firma hangi firmalardır? Bu firmalar kimlere aittir?
2- Söz konusu 14 firmanın elindeki stokları eritmeyi amaçlayan Emlak Katılım Bankası, düşen konut satışları ve daralan inşaat sektörü nedeni ile diğer müteahhitlerin elindeki stoku nasıl eritmeyi planlıyor.
3- Emlak Katılım Bankası ile firmaların elindeki stokları eritmenin amaçlanması ekonomik anlamda doğru bir hamle midir?
4- Türkiye’de 2 milyondan fazla yapı stoku bulunurken faizler düşmeden bu yapı stoku nasıl eritilecektir
5- Kapatılan şeker fabrikaları ile ekonomiye büyük bir darbe vurulmuşken “sanayiciye kiralık fabrika projesi” de bulunan Emlak Katılım Fabrikaları yeni fabrikaları nasıl kuracak? Kimlere kiralayacak?

Yorumlar (0)