CHP'li Tekin: Aile Bakanlığının, 7 Yılda 125 Milyon Lira Kira Ödediği Bina Sahibine ‘FETÖ’ Davası!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ANKARA Sögütözü’nde bulunan ‘Via Twins’ isimli 33 katlı kuleye ödediği yüksek kiralarla tartışmalara neden olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 12.12.2019, 12:12 12.12.2019, 12:14
CHP'li Tekin: Aile Bakanlığının, 7 Yılda 125 Milyon Lira Kira Ödediği Bina Sahibine ‘FETÖ’ Davası!

Tekin,"Aile Bakanlığı  FETÖ iddianamesine konu olan bir şirketin kiracısı konumunda. Binanın bugünkü aylık kirasının bir milyon lirayı geçtiği biliyoruz. Bin metrekarelik bir kadın sığınma evi bile 650 bin liraya mal oluyor. Bugüne kadar gökdelenin kirası için harcanan parayla yaklaşık 200 adet kadın sığınma evi inşa edilebilirdi. Kadına yönelik şiddetin artış gösterdiği, her gün en az birkaç kadının öldürüldüğü, onlarcasının şiddete maruz kaldığı, çocuk istismarının artarak devam ettiği bir gündemde, Aile ve Sosyal Güvenlik bakanlığının bu gökdelenle gündem olmasını üzülerek izliyoruz. FETÖ iddianamesine konu olan bu gökdelenden ne zaman taşınmayı düşünüyorsunuz? diye sordu.

İşte Tekin'in Soru Önergesi:

"Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

ANKARA Sögütözü’nde bulunan ‘Via Twins’ isimli 33 katlı kuleye ödediği yüksek kiralarla tartışmalara neden olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şimdi de gökdelen sahiplerinin FETÖ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla gündem olmuş durumda.

Kadına yönelik şiddetin artış gösterdiği, her gün en az birkaç kadının öldürüldüğü, onlarcasının şiddete maruz kaldığı, çocuk istismarının artarak devam ettiği bir gündemde, Aile ve Sosyal Güvenlik bakanlığı yaklaşık 7 yıldır bu gökdelenle gündem olmaya devam ediyor. Kadınların korunmasına yönelik uygulamaları hayata geçirmeyen Aile Bakanlığı,  FETÖ iddianamesine konu olan bu şirkete bile bile yıllardır kira ödüyor. Binanın bugünkü aylık kirasının bir milyon lirayı geçtiği biliniyor. Bin metrekarelik bir kadın sığınma evi 650 bin liraya mal oluyor. Gökdelenin kirası için harcanan bu parayla yaklaşık 200 adet kadın sığınma evi inşa edilebilirdi.

Bu bağlamda;

  1. FETÖ iddianamesine konu olan bu gökdelenden taşınmayı düşünüyor musunuz?
  2. Bakanlığın, 2016 yılından beri kiradan çıkacağını açıklanmasına rağmen hala kiracı konumda bulunmasının gerekçesi nedir?
  3. Binanın yıllık kirasının bu denli yüksek olmasını kadınların, çocukların bu kadar sorunu varken hakkaniyete uygun buluyor musunuz?
  4. Söz konusu binaya bugüne kadar stopaj dâhil toplamda ne kadar kira ödendi? Yıllık kira artırımı kontratta ne şekilde belirlenmiştir?

Yorumlar (0)