banner773

CHP'li Taşcıer’den Hemşirelik Haftası Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Taşcıer’in mesajı şöyle:

Vekil Haberleri 12.05.2021, 10:19
CHP'li Taşcıer’den Hemşirelik Haftası Mesajı

“Toplum sağlığı için canla başla çalışan, büyük bir özveriyle gecelerini gündüzlerine katarak, gerektiğinde ailelerinden ve sevdiklerinden dahi ödün vermek durumunda kalan hemşireler, büyük bir saygıyı ve minneti hak ediyorlar. Özellikle içinde bulunduğumuz salgın sürecinde varlıklarına ve emeklerine şükran borçlu olduğumuz hemşireler, gösterdikleri fedakârlıkla bu mücadelede unutulmaz bir emek verdiler, vermeyi de sürdürüyorlar. Ancak bu üstün çabaları maalesef yeterince değer görmüyor ve yıllardan bu yana gelen sorunları da varlığını sürdürüyor.

Uzun ve yoğun çalışma saatlerinin ortaya çıkardığı aşırı iş yükü, tüm sağlık çalışanlarında olduğu gibi hemşirelerde de bir tükenmişlik duygusu yaratmaktadır. Son salgın sürecinde daha da kötüleşen bu durum, iktidar tarafından kuru alkışlarla ve asla bu emeklerin karşılığı olamayacak düşük ödemelerle geçiştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak reva görülen bu durum, sağlık sisteminde verimliliği düşürmekte, tükenmişlik yaşayan emekçilerin motive olmasından ziyade daha da moral çöküntüye girmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple, hemşirelerin ve tüm sağlık emekçilerinin mali ve özlük hakları ivedilikle iyileştirilmeli, farklı kurumlardaki ücret adaletsizliği ortadan kaldırılarak eşit işe eşit ücret ilkesi sağlanmalıdır. Hemşirelerin 3600 ek gösterge talepleri yerine getirilmeli, güvenceli istihdam kesin olarak sağlanmalıdır.

            Hemşirelerin özellikle salgın sürecinde daha da artan iş yüklerinin azaltılabilmesi için, hemşire sayılarının artırılması da tabi ki bir zorunluluk halini almıştır. Dünya Sağlık Örgütü de, hemşirelerin sağlık sistemi içerisinde hayati bir noktada olduklarını ve sistemin etkin işlerliğini koruyabilmesi için tüm dünyada hemşire sayısının artması gerektiğini ifade etmektedir. Türkiye, OECD ülkeleri arasında bin kişi başına 2.3 hemşire sayısıyla sondan birinci sırada bulunmaktadır. Bu oran Norveç’te 18, Almanya’da 13.2 ve Slovenya’da 10.1’dir. Ülkemizde hemşire sayısı yıllar içinde artış göstermiş olsa da, etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti için hala olması gereken noktadan uzaktır. Bu sorunun çözümü için, hemşire atamaları hızla yapılmalı, yeni kadrolar açılmalı ve kaliteli eğitim hizmeti tam anlamıyla sağlanmalıdır.

            Halk sağlığı için verdikleri üstün mücadele için emeklerine minnet borçlu olduğumuz hemşirelerin huzurlu ortamlarda, her türlü mobbing ve şiddetten uzak çalışabilmelerini sağlayabilmek, yalnızca hemşireler için değil, tüm toplumun mutluluğu için elzemdir. İfade ettiğim tüm taleplerin hayata geçirilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak, dün de bugün de hazırız ve ısrarlıyız. İktidarımızda hemşirelerin ve tüm sağlık emekçilerinin güvenle, mutlu ve huzurla çalışacaklarını taahhüt ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşirelerin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutluyor, üstün emekleri için gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorumlar (0)