CHP'li Taşcıer'den 5 Aralık Demokrasi ve Kadın Hakları Günü Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, kadınların Milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 85. yılında, 5 Aralık gününün Demokrasi ve Kadın Hakları Günü ilan edilmesi için TBMM’ye kanun teklifi sundu. 

Vekil Haberleri 05.12.2019, 15:05
CHP'li Taşcıer'den 5 Aralık Demokrasi ve Kadın Hakları Günü Teklifi

Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazının eşit yurttaşlık ilkesinin etkin uygulanması ve kadınlarla erkeklerin hayatın her alanında eşitlik temelinde demokratik hayata katılabilmesi olduğunu vurgulayan Taşcıer, “5 Aralık günü kadın hakları için olduğu kadar, demokrasimiz için de çok önemli bir gündür. Çünkü kadınların seçme ve seçilme hakkına kavuşması yalnızca kadınların değil, demokrasinin tümden bir kazanımı anlamına gelmektedir. Gerçek anlamda demokrasi, cinsiyet ayırmaksızın, bireyin insan olarak seçtiği, seçilebildiği ve tüm demokratik hayata katılabildiği bir sistemdir. Dolayısıyla 5 Aralık günü, ülkemizde Cumhuriyet devrimiyle başlayan süreçte demokrasinin gelişimi yolunda atılan en önemli adımlardan biridir.” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN MİLLİ BAYRAM OLMALI”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Taşcıer, 5 Aralık gününün tüm yurtta kutlanması gereken bir gün olduğunu belirterek, “Demokrasimiz için böylesi önemli tarihi bir gün toplumda daha görünür şekilde kutlanmalı. 5 Aralık günü toplumda bir farkındalık yaratma ve demokrasi bilincini geliştirmek için milli bir bayram olmalı.” dedi.

Yorumlar (0)