CHP'li Tarhan: Milli piyango çekilişlerinde şaibe devam ediyor

Milli Piyango çekilişindeki sorunları gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Bakan Albayrak’ın ciddiyetsiz tutumunu eleştirerek şunları söyledi: “Sayın Bakan Milli Piyango çekilişleriyle ilgili yazılı soru önergemize yanıt vermek yerine “link” gönderdi. Bu yaklaşım Meclisin denetleme yetkisini işlemez hale getiriyor. Kabul edilemez nitelikte”

Vekil Haberleri 01.07.2020, 14:12
CHP'li Tarhan: Milli piyango çekilişlerinde şaibe devam ediyor

2020 Yılbaşı çekilişinde çekilişe nezaret eden noterlerin kendi aralarında diyalog kurması, noterlerden birinin diğerine “sus” işareti yapması kamuoyu tarafından tartışılmıştı. Büyük ikramiye çekilişindeki rakamların daha çekiliş yapılmadan alt yazıda televizyonda gösterilmesine dikkat çeken Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Henüz rakamlar çekilmemişken Büyük ikramiye isabet eden numaraların televizyonda alt yazıyla verilmesinin izahını kimse yapmadı. Oysa konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılması gerekirdi. Özellikle görev yapan noterler ile Milli Piyango idaresi ve Milli Piyango ikramiyesi almış kişiler arasında bir bağlantı olup olmadığı sorgulanmalı”

5 Numara Birbirinin Aynısı

Milli Piyango çekilişleri bugün de kamuoyunun gündeminde. Bilindiği üzere Milli Piyango'nun 20 gün ara ile yapılan Sayısal Loto çekilişinde çıkan 5 numara da birbirinin aynısı oldu. 6 Haziran'daki çekilişte 5-11-24-39-41-44 şanslı numaralar ilan edildi. 27 Haziran'da ise 5-11-24-30-39-41 sayıları küreden düştü. Her iki çekilişte de 5-11-24-39- 41 numaralar çıktı. Kısa bir sürede yapılan iki çekilişte aynı numaraların çıkması Milli Piyango’daki sorunların devam ettiğini gösteriyor. Tarhan’a göre;

açıklamaya muhtaç şaibeli bir durum var. Önce yılbaşı çekilişinde numaralar çekilmeden televizyonda servis ediliyor, sonra iki ayrı çekilişte aynı numaralar çıkıyor. Üstelik son çekilişte 6 rakamı da tam bilen yine aynı yerden, Ankara Yenimahalle’den. Milli Piyango çekilişlerindeki artık süreklilik arz eden şaibe iddialarının ayrıntılı bir şekilde soruşturulması gerek. Bakan Albayrak’ın tavrı ise sorunu görmezden gelen bir içeriğe sahip. Dün olduğu gibi bugün de konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Yorumlar (0)