CHP'li Tarhan: İktidar hazine arıyor

İktidarın ekonomik çöküş karşısında “Hazine Avcılığına” soyunduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yapılacak ihalelerle ilgili geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 11.08.2020, 12:48
CHP'li Tarhan: İktidar hazine arıyor

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğün altın ve gümüş bulmak için başlatacağı ihalelere dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi her geçen gün daha da geriliyor. Yeni istihdam üretilemediği gibi mevcut iş gücü de eriyor. Son açıklanan rakamlara göre istihdam edilen kişi sayısı 2 milyon 400 bin azaldı. İşsizlik oranı % 13 seviyesinde. Gerçek işsizlik bu rakamın iki katı. Doların 7. 5 lira sınırına dayandığı, Euro’nun 8. 5 lirayı, çeyrek altının ise 830 lirayı geçtiği bir ekonomik çöküş yaşıyor Türkiye. Peki, memleketi bu hale getirenler ne yapıyor?”

İktidar Hazine Arıyor

Tarhan’a göre “Altın ve gümüş bulmak için geniş kapsamlı bir ihale başlattı iktidar. Bu ihaleler gerçekleşirse memlekette satılmadık arazi, dağ ve ova kalmayacak. Doğa mahvolacak. Yeni Kazdağları, yeni Cerrahtepe felaketleri kapımızda”.

İktidarın ekonomik çöküş karşısında “Hazine Avcılığına” soyunduğuna dikkat çeken Kocaeli Milletvekili yapılacak ihalelerle ilgili geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu.

“Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 24 Ağustos’tan Eylül sonuna kadar bir dizi maden ihalesi gerçekleştirecek. 68 ilde 766 maden sahası için yapılması öngören ihalelerin % 95’i 4. Grup madenlerle, yani altın ve gümüş aranma faaliyetiyle ilgili. Ekonomiyi çökerten iktidarın altın ve gümüş bulma hırsı ülkeyi topyekün bir şekilde harabeye çevirecek. Bu kadar fazla sahada maden arama ruhsatının verilmesi doğal dengede tamiri imkansız yaralar açacaktır”.

Sivil Toplum Örgütlerine Çağrı

“Hazine Arayışı” karşısında tüm demokratik kitle örgütlerini sorumluluk almaya davet eden Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Tüm ülkeyi parsel parsel, karış karış büyük bir maden arama kazı sahasına dönüştürecek bu girişim karşısında vatandaşlarımızı tepki vermeye davet ediyorum. Doğa yok olursa geleceğimiz de yok olur. Ayrıca ekonomiyi düzeltmenin yolu israfı önlemek, planlama yapıp kaynakları akılcı kullanmaktır. Ekonomi dağlarda altın aranarak düzelmez.”

Yorumlar (0)