CHP'li Tanrıkulu:Özel hastanelerin Koronavirüs hastalarından binlerce liralık fatura kestiği iddiası doğru mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,"Sağlık Bakanlığının Corona Virüs Salgınına Karşı ‘Pandemi Hastaneleri’ Olarak Kullanılmasına dair düzenleme yaptığı özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık faturalar kestiği iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

Vekil Haberleri 08.04.2020, 10:56
CHP'li Tanrıkulu:Özel hastanelerin Koronavirüs hastalarından binlerce liralık fatura kestiği iddiası doğru mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun verdiği o soru önergesi:

Sağlık Bakanlığının Corona Virüs Salgınına karşı ‘pandemi hastaneleri’ olarak kullanılmasına dair düzenleme yaptığı özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık faturalar kestiği iddialarına yönelik haberler basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

Sağlık Bakanlığının Corona Virüs Salgınına karşı ‘pandemi hastaneleri’ olarak kullanılmasına dair düzenleme yaptığı özel hastanelerin, hastalara binlerce liralık faturalar kestiği iddiaları doğru mudur?

İddialar doğru ise, bahse konu düzenlemeye fiyatların dahil edilmemesinin gerekçesi nedir?

Pandemi hastaneleri olarak kullanılacağı belirtilen özel hastanelerin Corona Virüs tedavilerini yüksek ücretler ile yapmaya devam etmesinin salgınla mücadeleye faydası nedir?

Pandemi hastanesi olarak 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç hastane hizmet vermektedir? Hizmet kapsamları ve isimleri nedir?

Pandemi hastanesi olarak 7 Nisan 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç özel hastane hizmet vermektedir? Hizmet kapsamları ve isimleri nedir?

7 Nisan 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde Corona Virüs testi yapılan kaç hastane mevcuttur? Bahse konu hastanelerin yaptığı test sayısına göre dağılımı nedir?

Corona Virüs testi yapılan hastane sayısının artırılmasına yönelik bir çalışma mevcut mudur? Mevcutsa, içeriği ve kapsamı nedir?

Yorumlar (0)