CHP'li Tanrıkulu: ''Toplumun bazı kesimlerini hedef gösterici nitelikte“Köksüzler Cumhuriyeti” sıfatına yer veren bir köşe yazısı paylaşıldığı doğru mudur?''

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'a yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 10.03.2020, 11:10 10.03.2020, 11:19
CHP'li Tanrıkulu: ''Toplumun bazı kesimlerini hedef gösterici nitelikte“Köksüzler Cumhuriyeti” sıfatına yer veren bir köşe yazısı paylaşıldığı doğru mudur?''

Tanrıkulu'nun soru önergesi;

Mardin Yeşilli İlçesi Kaymakamının sosyal medya hesabından “Osmanlı'nın son döneminden Cumhuriyet'in bugününe: Türk solu bir milli güvenlik problemidir… Kendi devletine düşmanlık eder” yazdığına ve toplumun bazı kesimlerini hedef gösterici nitelikte “Köksüzler Cumhuriyeti” sıfatına yer veren bir köşe yazısını paylaştığına dair haberler basına yansımıştır. 

Bu bağlamda;

1.Mardin Yeşilli İlçesi Kaymakamı tarafından sosyal medya hesabından “Osmanlı'nın son döneminden Cumhuriyet'in bugününe: Türk solu bir milli güvenlik problemidir… Kendi devletine düşmanlık eder” yazdığına ve toplumun bazı kesimlerini hedef gösterici nitelikte “Köksüzler Cumhuriyeti” sıfatına yer veren bir köşe yazısını paylaştığına dair haberler doğru mudur? 

2.Haberler doğru ise, bahse konu paylaşımları yapan Kaymakam hakkında hedef gösterici ve hakaret içeren paylaşımları dolayısı ile yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, guncel akıbeti nedir?

3.Yerel yöneticilerin siyasi partilere dair paylaşımlarda bulunması yerel yönetim ve yöneticilere dair mevzuat ve teamüllere uygun mudur?

4.2002 - 2020 yıllar arasında yıllar bazında 10 Mart tarihi itibariyle siyasi partilere dair hedef gösterici, hakaret ve övgü içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesi ile kaç yerel yönetici hakkında şikayette bulunulmuştur?

5.Bahse konu şikayetlere istinaden hangi yasal işlemler yapılmıştır?

6.Yapılan yasal işlemlerin güncel akıbeti  ve yerel yöneticilere göre dağılımı nasıldır? 

Yorumlar (0)