CHP'li Tanrıkulu TOMA'nın Öldürdüğü Dede ve torun İçin açıklama istedi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesinde Yaklaşık 15 Aylık Bir Sürede Bir Aileden 85 Yaşındaki Dede İle 6 Yaşındaki Torununun Zırhlı Araç, TOMA Çarpması Sonucu Yaşamını Yitirmesi İle İlgili Olarak İçişleri Bakanlığından Bir Açıklama Yapılacak Mıdır?

Vekil Haberleri 13.09.2019, 10:28
CHP'li Tanrıkulu TOMA'nın Öldürdüğü Dede ve torun İçin açıklama istedi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

                                       Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 

 

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU 

                                                                                                                                                                                                                                                            İstanbul Milletvekili 

 Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi Emek Caddesi üzerinde seyir halinde olan polise ait zırhlı aracın ezdiği 6 yaşındaki Efe Tektekin, 11 Eylül'de zırhlı araç çarpması sonucu ağır yaralanmış ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınmış ancak tüm müdahalelere rağmen 6 yaşındaki Efe Tektekin yaşamını yitirmiştir. 

Efe Tektekin'in Dedesi Mehmet Tektekin'in  (85)  de 6 Haziran 2018 yılında TOMA’nın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği haberleri basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

1.    6 yaşındaki Efe Tektekin’e seyir halinde çarpan ve yaşamını yitirmesine sebep olan zırhlı araç kullanıcısı kimdir?

2.    Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

3.    Efe Tektekin'in Dedesi Mehmet Tektekin'in  (85)  de 6 Haziran 2018 yılında TOMA’nın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak başlatılan inceleme ve soruşturma var mıdır? Varsa, güncel akıbeti nedir?

4.    Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesinde yaklaşık 15 aylık bir sürede bir aileden 85 yaşındaki dede ile 6 yaşındaki torununun zırhlı araç, TOMA çarpması sonucu yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığından bir açıklama yapılacak mıdır?

5.    2002 - 2019 yılları arasında yıllar bazında 13 Eylül tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç çocuk ve yetişkin (yaşları belirtilmek üzere) zırhlı araç, TOMA vd. olmak üzere çarptığı, ezdiği için yaşamını yitirmiştir?

6.    Yaşanan can kayıpları sonrasında toplam kaç kişi hakkında ne tür yasal işlem yapılmıştır?

Yorumlar (0)