CHP'li Tanrıkulu, KHK ile ihraç edilen doktor için sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis'e verdiği soru önergesinde "KHK ile ihraç edilen doktorun özel birbankadan hesap açtırmak istediği, ancak bankanın, doktorun KHK’lı olması gerekçesiyle hesap açtırmadığı iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

Vekil Haberleri 09.01.2020, 13:40
CHP'li Tanrıkulu, KHK ile ihraç edilen doktor için sordu

Tanrıkulu'nun Soru Önergesi:

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

KHK ile ihraç edilen doktorun özel bir bankadan hesap açtırmak istediği, ancak bankanın, doktorun KHK’li olması gerekçesiyle hesap açtırmadığı iddialarına yönelik haberler basına yansımıştır. 

 

 

Bu bağlamda; 

1.    KHK ile ihraç edilen doktorun özel bir bankadan hesap açtırmak istediği, ancak bankanın, doktorun KHK’lı olması gerekçesiyle hesap açtırmadığı iddiaları  doğru mudur? 

2.    İddialar doğru ise, bahse konu özel bankanın ismi nedir? 

3.    KHK ile ihraç edilen kişilere banka hesabı açılmamasının gerekçesi nedir? 

4.    KHK ile ihraç edilen kişilere banka hesabı açılmaması hangi kanun ya da yönetmelik ile düzenlenmiştir? 

5.    Geçmiş dönemlerde basına yansıdığı üzere KHK'li olduğu için sigorta şirketinin ödeme yapmadığı memur, KHK'li olduğu için adına gönderilen havaleyi bankadan alamayan öğretmen haberleri de göz önüne alındığında, ilgili makamların bahse konu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik bir düzenlemesi mevcut mudur? 

6.    Bir düzenleme mevcutsa, düzenleme içeriği ve kapsamı nedir? 

7.    2016 - 2020 yıllar arasında yıllar bazında 6 Ocak tarihi itibariyle KHK’li olması gerekçesiyle işlem yapamadığını belirten kaç vatandaş ilgili makamlara şikayette bulunmuştur? Şikayetlerin güncel akıbeti nedir?

Yorumlar (0)