CHP'li Tanrıkulu: Katliamda ölenlerin ailelerinden vekalet ücreti alınıyor

CHP İstanbul Milletvekili Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU,Yakınlarını bu katliamda kaybeden acılı ailelerden edilen vekalet ücreti talep edilmesinin izahı nedir?

Vekil Haberleri 09.10.2019, 10:42
CHP'li Tanrıkulu: Katliamda ölenlerin ailelerinden vekalet ücreti alınıyor

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

 

 

10 Ekim Ankara Garı Katliamı Davasında kayıp ailelerinin ve yaralıların Devlet kurumlarının kusurlu olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığınamanevi tazminat talebiyle açtıkları davalarda, idari yargı tarafından manevi tazminatlarda talep edilenin çok altında miktarlara hükmedildiği ve ailelerden 4 ile 12 bin TL arasında değişen vekalet ücretleri ödenmesinin de talep edildiğine yönelik haberler basına yansımıştır.

 

Bu bağlamda;

 

1.    10 Ekim Ankara Garı Katliamı Davasında kayıp ailelerinin ve yaralıların Devlet kurumlarının kusurlu olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığına manevi tazminat talebiyle açtıkları davalarda, idari yargı tarafından manevi tazminatlarda talep edilenin çok altında miktarlara hükmedildiği iddiası doğru mudur?

2.    10 Ekim Ankara Garı Katliamı Davasında ailelerden 4 ile 12 bin TL arasında değişen vekalet ücretleri ödenmesinin de talep edildiği iddiası doğru mudur?

3.    Anılan iddialar ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

4.    Anılan iddialar doğru ise, yakınlarını bu katliamda kaybeden acılı ailelerden edilen 4 ile 12 bin TL arasında değişen vekalet ücretlerinin talep edilmesinin izahı nedir?

5.    Talep edilen manevi tazminatların tutarı ve ailelere ödenen tazminatların tutarı nedir?

6.    Acılı ailelerin mağduriyetleri için yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa, içeriği nedir?

Yorumlar (0)