CHP'li Tanrıkulu: İstanbul Üniversitesi Yemekhanesinde Çalışan 49 Kişinin İşten Çıkarıldı mı?

İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde çalışan 49 kişinin işten çıkarıldığı iddiaları CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Meclis gündemine taşındı.

Vekil Haberleri 05.01.2020, 13:17
CHP'li Tanrıkulu: İstanbul Üniversitesi Yemekhanesinde Çalışan 49 Kişinin İşten Çıkarıldı mı?

İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafındam günlerdir tepki gösterilen yemekhane uygulamasının tartışması bitmemişken bir diğer tartışma konusuda işten çıkartılan personel oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde 49 kişinin işten çıkarıldığı iddialarına yönelik haberler basına yansımıştır. Yemekhanede görevini yapmayan kişilerin işten çıkarılmak üzere listesinin istendiği, amirler tarafından 33 kişilik bir liste hazırlandığı ve bu listenin değiştirilerek konu ile ilgisi bulunmayan söz konusu 49 kişinin işine son verildiği de yine basına yansıyan iddialara yönelik haberler  arasındadır" ifadelerini kullanarak konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Tanrıkulu'nun Oktay tarafından yanıtlanması için verdiği soru önergesi şu şekilde:

1.    İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde çalışan 49 kişinin işten çıkarıldığına dair haberler doğru mudur?

2.    Anılan haberler doğru ise,  49 kişinin işten çıkarılmasının gerekçesi nedir?

3.    Bir kısım çalışanın emekliliğe zorlandığı, emekliye zorlanan çalışanlar haricinde ayrıca 49 kişinin  işten çıkarıldığı, işten çıkarılan 49 kişi Rektörlüğe itiraz ettikleri için haklarında Rektörlük tarafından dava açıldığı ve tazminatlarının verilmediği iddiası doğru mudur?

4.    Yemekhanede görevini yapmayan kişilerin işten çıkarılmak üzere isim listesi istendiği ve amirler tarafından verilen listedeki isimlerin değiştirildiği iddiaları doğru mudur?

5.    Anılan tüm iddialar doğru ise, bahse konu isim listesini veren amirler ve isim değişikliğine adı karışan yöneticiler hakkında gerekli incelemeler başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

6.    Bahse konu liste hangi gerekçelerle hazırlanmıştır ve listenin hazırlanması talimatını kim ya da kimler vermiştir?

7.    Yaşanan hak mağduriyetlerinin giderilmesi için Rektörlük tarafından ne tür işlemler yapılacaktır?

Ek alanı

Yorumlar (0)