CHP'li Tanrıkulu, 455 Binden Fazla Kredi ve Bankamatik Kartı Bilgisinin Çalınmasını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye’den 455 binden fazla kredi kartı ve bankamatik kartı bilgisinin çalınarak Joker’s Stash isimli bir kart mağazasında satıldığı iddialarına yönelik haberler doğru mudur?" diye sordu.

Vekil Haberleri 14.12.2019, 11:20
CHP'li Tanrıkulu, 455 Binden Fazla Kredi ve Bankamatik Kartı Bilgisinin Çalınmasını Sordu

Sezgin Tanrıkulu, Meclis'e verdiği soru önergesinde: 

"İnternet üzerinden teknoloji ve ekonomi özelinde yayın yapan ZDNet’in, Türkiye’den 455 binden fazla kredi kartı ve bankamatik kartı bilgisinin çalınarak Joker’s Stash isimli bir kart mağazasında satıldığını iddia ettiğine yönelik haberler basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

1.    Türkiye’den 455 binden fazla kredi kartı ve bankamatik kartı bilgisinin çalınarak Joker’s Stash isimli bir kart mağazasında satıldığı iddialarına yönelik haberler doğru mudur?

2.    İddialar doğruysa, konuyla ilgili Türkiye’deki yetkili birimler tarafından ZDNet ile iletişime geçilerek kamuoyuna açıklama yapılmış mıdır ya da yapılacak mıdır?

3.    Anılan iddialar doğruysa, söz konusu mağduriyetin giderilmesi için yetkili birimler tarafından acil eylem planı uygulamaya geçirilmiş midir? Geçirilmişse, acil eylem planının kapsamı nedir?

4.    Kredi kartı ve bankamatik kartı kullanıcılarının mağdur olmamaları adına alınan önlemler nelerdir?

5.    2002 – 2019 yılları arasında yıllar bazında 13 Aralık tarihi itibariyle Türkiye Genelinde illere göre toplam kaç kullanıcı kredi kartı ve bankamatik kartı bilgilerinin çalındığı yönünde ilgili mercilere başvuru yapmıştır? Yapılan başvurular ile ilgili olarak ne tür yasal işlemler yapılmıştır?" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)