CHP'Lİ TANAL:YPG SİVİLLERİ ABD SİLAHLARIYLA MI KATLETTİ?

CHP’li Mahmut Tanal, YPG’li teröristlerin Şanlıurfa ve Mardin’de sivillere karşı kullandığı silahların hangi ülkeye ait olduğunu Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 16.10.2019, 21:38
CHP'Lİ TANAL:YPG SİVİLLERİ ABD SİLAHLARIYLA MI KATLETTİ?

Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla birlikte sınırın Suriye tarafında mevzilenen YPG/PKK’lı teröristlerin, Şanlıurfa ve Mardin’de sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı havan ve roketli saldırılarda şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 18 vatandaş hayatını kaybetti, 200’e yakın vatandaş da yaralandı.
 

SİVİLLERİ HEDEF ALAN SİLAHLARIN MENŞEİ
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa ve Mardin’de sivillere yönelik saldırılarda hangi ülkelerin silahlarının kullanıldığını Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Akçakale, Suruç, Birecik ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde sivillerin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan silahların menşeinin belirlenip belirlenmediğini sordu.

Tanal, sivil yerleşim yerlerine fırlatılan roket ve havan mermileri incelendiğinde, masum insanlara karşı kullanılan silahların ABD’nin terör örgütü YPG/PKK’ya vermiş olduğu silahlar olup olmadığının açıklanmasını talep etti.

 

YPG/PKK’lı teröristlerin elindeki ABD menşeli silah miktarı konusunda da bilgi talep eden Tanal, Suriye’de bulunan TSK mensuplarına karşı kullanılan silahlara ilişkin ise şu soruyu yöneltti: “Barış Planı Harekatı kapsamında Suriye’de bulunan Türk askerine karşı kullanılan silahlar arasında yabancı ülke menşeli silahlar var mıdır? Şayet var ise silahların ait olduğu ülke ya da ülkeler hangileridir? Terör örgütünün Türk askerine karşı kullandığı silahlar arasında ABD silahları var mıdır?”

Yorumlar (0)