CHP'Lİ TANAL:CİZRE’NİN 500 YATAKLI HASTANE PROJESİ BELEDİYE KARŞILIĞI ŞIRNAK’A MI ALINDI?

Vekil Haberleri 05.07.2020, 13:28
CHP'Lİ TANAL:CİZRE’NİN 500 YATAKLI HASTANE PROJESİ BELEDİYE KARŞILIĞI ŞIRNAK’A MI ALINDI?

AKP’nin Şırnak Belediye’sini kazanmasından sonra Cizre’ye yapılması planlanan 500 yataklı hastane projesinin Şırnak merkeze alındığı tartışması uzun süredir devam ediyor. CHP’li Mahmut Tanal’ın paylaştığı AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik’in seçim konuşması, tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

Töhmet altında kalan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama bekleniyor.

Koronavirüs salgını, Şırnak’ın 150 bin nüfuslu ilçesi Cizre’de sağlık sistemini kilitledi. 


İlçedeki 150 yataklı hastanenin kapasitesi tamamen dolarken, koronavirüse yakalananlar ve hastalık belirtisi gösterenler, Şırnak merkez ile çevre illerdeki hastanelere yönlendiriliyor.


Günlerdir Cizre’deki Covid-19 salgınının geldiği kritik aşamaya dikkat çeken ve sağlık sistemindeki eksiklikleri kamuoyuna aktaran CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Cizre’nin 2019 yılı yatırım programına alınan ve 18 Şubat 2019’da Resmi Gazete’de ilan edilen 500 yataklı devlet hastanesi projesinin, 31 Mart yerel seçimlerinde Şırnak Belediyesi’ni AKP’nin kazanmasının ardından Şırnak merkezdeki İkizce Köyü’ne taşınmasına sert tepki gösterdi.

SİYASİ HESAPLARLA HASTANE PROJESİNİ CİZRE’DEN KAÇIRDINIZ


Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son Başbakan Binali Yıldırım’ın “Cizre’ye 500 yataklı devlet hastanesi yapıyoruz” şeklindeki miting konuşmalarını paylaşan Tanal, “Cizre’ye verdiğiniz sözü tutmadınız. 31 Mart seçimleri sonrası Cizre’nin hakkı olan 500 yataklı devlet hastanesini, Şırnak merkezde kömür ocaklarının dibindeki, ulaşım sorunu olan İkizce’ye inşa etmeye karar verdiniz. Salgın sürecinde de gördük ki, Şırnak’ın değil, Cizre’nin hastaneye ihtiyacı var. 500 yataklı hastaneye en uygun yer Cizre’dir. Yeri bile belirlenmişti ama siyasi hesaplarla hastane projesi Cizre’den adeta kaçırıldı. Şırnak Merkezi ile birlikte Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinin toplam nüfusu, 165 bin civarındadır. Mevcut hastaneler Şırnak Merkez nüfusuna, Beytüşşebap ve Uludere’ye hayli hayli yetiyor. Şırnak’ın batı kısmında yer alan Cizre, Güçlükonak, Silopi ve İdil ilçelerinin nüfusu 400 bin civarındadır. Bu rakamları bile baz aldığımızda 500 yataklı hastane projesinin Şırnak merkez İkizce’ye taşınmasının ne kadar hakkaniyetsiz, yanlış bir karar olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA, “ŞIRNAK BELEDİYESİ’Nİ ALIN, HASTANEYİ KONUŞACAĞIZ” DEDİ Mİ?


CHP’li Vekil Mahmut Tanal’ın yine Twitter, Facebook ve İnstagram hesaplarından paylaştığı, AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik’in 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kısa bir süre kala partisinin Şırnak İl Başkanlığı’nda partililere hitaben yaptığı konuşma, 500 yataklı hastane tartışmasını farklı bir boyuta taşıdı.


Görüntülerde AKP’li vekil, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’la yaptığı görüşmelerden bahsederken, Bakan Koca’yı kastederek, Şırnak Belediye Başkanlığı’nı kazanmaları halinde 500 yataklı devlet hastanesinin yapılacağı yerin yeniden gözden geçirileceği sözünü aldığını savunuyor.


Rizgin Birlik, bir partili tarafından cep telefonuyla kayda alınan seçim konuşmasında, “22 dakika önce Sağlık Bakanımızla görüştüm. Hastane meselesini görüştüm. Ondan önce Sağlık Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız ile görüştüm. Hemen akabinde Sağlık Bakanı’yla görüştüm. Bize dediği tek şey; belediyeyi alın, geleceğiz, oturacağız, tartışacağız” ifadelerini kullanıyor.


AKP’nin Şırnak vekili Rizgin Birlik’in konuşmasını “Şırnak Belediyesi’ni AKP kazanınca Cizre’nin 500 yataklı hastane projesi, Şırnak merkeze alındı. Görüntüler 31 Mart yerel seçimleri öncesine ait. AKP Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, hastaneye ilişkin verilen sözü anlatıyor. Kastettiği Sağlık Bakanı, Dr. Fahrettin Koca. Sayın Bakan lüften açıklama yapın” şeklinde paylaşan CHP’li Mahmut Tanal, töhmet altında kalan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya AKP’li Birlik’le aralarında böyle bir konuşmanın geçip geçmediğini kamuoyuna açıklaması çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)