CHP'li Tanal uyardı, valilik 'çat kapı' timi kurdu!

CHP’li Vekil Mahmut Tanal’ın Erzurum’da evde karantinada olması gereken koronavirüs hastalarının halkın arasına karıştığı yönündeki uyarısı üzerine Valilik, ‘Çat Kapı’ ekipleri oluşturdu. Dışarı çıkan 13 pozitif vakaya cezai işlem uygulandı.

Vekil Haberleri 03.08.2020, 14:11
CHP'li Tanal uyardı, valilik 'çat kapı' timi kurdu!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın, Erzurum’da evinde karantinada kalması gereken Covid-19 vakalarının dışarı çıkıp halkın arasına karıştığı yönündeki uyarısının ardından Erzurum Valisi Okay Memiş’in talimatıyla karantinadakileri denetim amacıyla özel bir ekip oluşturuldu.

Sağlık ve polis ekiplerinden oluşan ekipler, evde bulunmadığı tespit edilen birçok pozitif vakaya cezai işlem uyguladı.

TANAL TWİTTER'DAN UYARMIŞTI

26 Temmuz 2020 tarihinde Erzurum’un Karayazı ilçesinin kırmızıya boyanan koronavirüs haritasını sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunun dikkatine sunan CHP’li Vekil Mahmut Tanal, evinde karantinada olması gereken bazı koronavirüs hastalarının denetim boşluğundan yararlanarak dışarı çıktığını aktararak, “Adı gibi bahtı kara olan Erzurum’un Karayazı ilçesindeki yurttaşlar, dikkat! Karşınıza her an karantinada olması gereken Covid-19 vakası çıkabilir. İlçede yeterince denetim yok, kural yok, imkan yok. Karayazı, Cizre olma yolunda ilerliyor” paylaşımını yapmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Erzurum Valiliği’ni etiketleyen Tanal, bir başka paylaşımında da sosyal mesafe ve maske kuralına yeterince uyulmadığını kaydetmişti.

TANAL’IN UYARISIYLA ‘ÇAT KAPI’ EKİPLERİ OLUŞTURULDU

CHP’li Tanal’ın paylaşımının ardından Karayazı ilçesinde ve Erzurum genelinde denetimler attırıldı.
 

Tanal’ın dile getirdiği pozitif vakaların karantinaya uymadığı iddiası, Erzurum Valisi Okay Memiş tarafından doğrulandı.

CHP’li vekilin uyarısını dikkate alan Erzurum Valiliği, evde karantinada ve izolasyonda bulunması gerekenlere yönelik “Çat Kapı” ekipleri oluşturdu.
 

Sağlık personeli ve polislerden oluşan “Çat Kapı” ekipleri, evde karantinadaki vatandaşların sağlık durumlarını kontrol ederken, evde bulunmayan kişilere ise ceza uyguluyor.

VALİ MEMİŞ: EVDE OLMAYAN 13 POZİTİF VAKAYA CEZA VERİLDİ
 

Erzurum Valisi Okay Memiş, hekimlerce evde karantinada kalması gereken vatandaşların karantinaya uymadığını ve bulaşı riskinin çoğaldığını fark ettiklerini belirterek, “Bunun üzerine filyasyon ekibi haricinde en az 50 kişiden oluşan ve içinde sağlık görevlisi ile polis memurlarının bulunduğu bir tim kurduk. Bu arkadaşlarımız ansızın 'çat kapı' gidip denetim yapıyor” dedi.
 

Vali Memiş, denetim yapan ekibin 2 günde evde karantinada kalması gereken yaklaşık 150 kişiden 13'ünün evinde bulunmadığını tespit ettiğini anlattı. Memiş, bu kişilere cezai işlem uygulandığını vurguladı.

Vali Memiş, evde kalmaları konusunda başarı sağlanamayan pozitif vakaları üniversite yurtlarına yerleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Memiş, sosyal mesafe ve maske konusunda da denetimlerin sürdüğünü aktardı.

TANAL: YİNE YOL GÖSTERİCİ OLDUK
 

Erzurum Valiliği’nin uyarısını dikkate aldığı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise yeni bir paylaşım yaparak, “Yine yol gösterici olduk... Karayazı özelinde Erzurum için karantinaya uymayan Covid-19 vakaları konusunda uyarıda bulunmuştuk. Erzurum Valiliği, 'çat kapı ekibi' kurdu. Başkalarının hayatını tehlikeye atanlara ceza kesildi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)