CHP'li Tanal, Meclis'te,AKP Urfa milletvekillerin kavurma sofralarını hatırlattı tartışma çıktı!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, Meclis’te kürsüye çıktı, memleketi Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu’nun 6 iline elektrik hizmeti veren DEDAŞ’ın uygulamalarını eleştirdi.

Vekil Haberleri 21.01.2022, 12:02
CHP'li Tanal, Meclis'te,AKP Urfa milletvekillerin kavurma sofralarını hatırlattı tartışma çıktı!

AKP’nin Şanlıurfa milletvekillerinin seçim süreçlerinde oturdukları kavurma sofralarını hatırlatan Tanal, “Kavurmaya geliyorlar ama vatandaşın hakkını savunmaya gelmiyorlar” tepkisini dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, kısa adı DEDAŞ olan, Güneydoğu’nun 6 ilinde elektrik dağıtım ve perakende satış hizmeti sunan Dicle Elektik şirketinin uygulamalarını eleştirdi.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta vatandaşların elektrik sayaçlarının kurum tarafından ya kapalı bir kasaya alındığını ya da elektrik direklerinin en üstüne takıldığını belirten Tanal, “Gelen elektrik faturalarını vatandaşlarımız kontrol edememektedir, okuyamamaktadır. Hatta Meclis’te, kürsüde elektrik faturalarının, nasıl pırasa gibi hayali elektrik faturalarının kesildiğini gördük. Türkiye 7 bölge olduğu hâlde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bu uygulama eşitsizliktir. Bu uygulama adaletsizdir, bu uygulama keyfîdir, bu uygulama hukuki değildir. Yani Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Manisa'da olmayan bir uygulama Urfa'da neden uygulanıyor? Buradaki uygulamayı kabul etmiyoruz. Yozgat'ta uygulama neyse, Çankırı'da uygulama neyse aynı uygulamayı istiyoruz” dedi.

 

Mikrofonu kapatılan Tanal, “Eşit uygulama istiyoruz, eşitlik istiyoruz, adalet istiyoruz!” diye seslenirken CHP sıralarından alkışlar yükseldi. 

“OY ZAMANI KAVURMA YİYORLAR”

 

Birleşimi yöneten TBMM Başkan Vekili Celal Adan’a hitap eden Tanal, “Sayın Başkanım, siz Ağrılısınız, olacak şey mi şimdi bu? Bir Yozgat'ta, İzmir'de, Çankırı'da olmayan uygulamayı Urfa'da niye uyguluyorsunuz?” diye sordu.

CHP’li vekil Mahmut Tanal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şanlıurfa milletvekilleri, burada Başkanım, çıksınlar, konuşsunlar. Oy zamanı gidiyorlar vatandaşla kavurma yiyorlar. Ya, vatandaşın hakkını niye savunmuyorsunuz? Urfa milletvekillerine sesleniyorum; kavurmaya geliyorlar ama vatandaşın hakkını savunmaya gelmiyorlar. Vallahi de öyle, billahi de öyle çıksınlar, söylesinler kavurma yemiyorlar mı?”

CHP grup sıralarından “Bravo” sesleri, alışlar duyulurken AKP’li bazı milletvekillerinin Tanal’a sataştığı görüldü.

Yorumlar (0)