CHP'li Tanal, limuzinleri tek tek ortaya çıkardı!

CHP’li Mahmut Tanal’ın araştırdığı Erdoğan’ın 2004 model Hyundai marka hediye limuzinlerinden biri satılmış. Kamuoyunun bilmediği sürpriz bir limuzin daha ortaya çıktı. 2014 model Proton Perdana marka bir limuzin de “Ekonomik ömrünü doldurduğu” gerekçesiyle satılıyor.

Vekil Haberleri 24.01.2020, 16:06
CHP'li Tanal, limuzinleri tek tek ortaya çıkardı!

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın uzun süredir araştırdığı, Hyundai firması tarafından 2004 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen limuzinlerden birinin satıldığı ortaya çıktı. “Ekonomik ömrünü doldurduğu” gerekçesiyle elden çıkarılan limuzinin yeni sahibinin kim olduğu bilinmezken, sürpriz bir limuzin daha ortaya çıktı. Bilgi edinme başvurusu kapsamında CHP’li Tanal’ı bilgilendiren Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, 2004 model Hyundai marka limuzinin dışında 2014 model Proton Perdana marka bir limuzinin de Milli Emlak’a devredildiğini, bu aracın da önümüzdeki günlerde satılacağını bildirdi. 2004 model hediye limuzinlerden birinin devredildiği TBMM Başkanlığı ise suskunluğunu koruyor. 


CHP’Lİ VEKİL TANAL HEDİYE LİMUZİNLERİN  PEŞİNİ BIRAKMIYOR! 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Başbakanlık koltuğunda oturduğu 2004 yılında, Hyundai tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen 2 limuzinin izini sürmeye devam ediyor. Tanal’ın bilgi edinme talebine ve soru önergesine cevap veren Cumhurbaşkanlığı, hediye 2 ‘Limuzin’ marka araçlardan birisinin kapatılan Başbakanlık tarafından ‘1 Sayılı Taşınır Mal Yönetmeliği Genel Tebliği’nde belirlenen esaslar çerçevesinde 2015 yılında TBMM’ye, diğer aracın ise kullanım süresini doldurduğundan ‘Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı’ düzenlemek suretiyle ilgili mevzuat çerçevesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini açıklamıştı. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK: KAYITLARDA İKİ ARAÇ TESPİT EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı’nın bu cevabı üzerine Tanal, limuzinlerin akıbetine ilişkin TBMM Başkanlığı’na ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurmuştu. Tanal’ın beklediği ilk cevap Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden geldi. Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi imzasıyla Tanal’a verilen cevapta, kapatılan Başbakanlık tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilen limuzinle ilgili bilgi talep edildiği belirtilerek, “İdaremiz kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde değerlendirmeye esas olabilecek 2 araç (2004 model 06 AN… plakalı Hyundai LZ Limousine ile 06 GA… plakalı 2014 model Pronto Perdana Limuzin) tespit edilmiştir” denildi. 

ERDOĞAN’IN İLK HEDİYE LİMUZİNİ SATILDI, 2014 MODEL LİMUZİN SIRADA

Çiftçi’nin cevabi yazısında, 2004 model Hyundai marka limuzinin ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle açık ihale usulüyle satıldığı belirtildi. 2014 model Proton Perdana marka limuzinin ise tasfiye işlemlerinin devam edildiği aktarıldı. 

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi imzalı açıklamada şöyle denildi: “2004 model 06 AN… plakalı Hyundai LZ Limousine 21.10.2015 tarihinde ekonomik ömrünü doldurması bahisle Mülga Başbakanlık (İdari Mali İşler Başkanlığı) tarafından tasfiye edilmek üzere İdaremize teslim edilmiş olup 16.12.2015 tarihinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre (Açık Teklif Usulü) ihale edilerek tasfiye edilmiştir.

Mülga Başbakanlık Merkez Teşkilatı taşınır kayıtlarında iken 703 no.lu Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesi gereği Başkanlığımıza (Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü- Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı) teslim edilen 06 GA… plakalı 2014 model Pronto Perdana (Limuzin) marka taşıtın ise 140 sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği uyarınca tasfiye işlemleri devam etmektedir.” 

2014 MODEL PROTON PERDANA LİMUZİN SÜRPRİZİ!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi tarafından CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’a verilen cevaptaki, “2014 model Proton Perdana marka limuzin” detayı dikkat çekti. 5 yaşındaki aracın “ekonomik ömrünü doldurduğu” gerekçesiyle önümüzdeki günlerde satılacak olması şaşırtıcı bulundu. Ayrıca 2014 model Proton Perdana marka limuzinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen araçlardan biri olup olmadığı merak konusu oldu.

TBMM’NİN “HEDİYE LİMUZİN” SESSİZLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen diğer 2004 model Hyundai marka limuzini devralan TBMM Başkanlığı ise CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın bilgi edinme talebine ve soru önergesine henüz yanıt vermedi. Tanal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte eş zamanlı olarak başvurduğu TBMM Başkanlığı’na da hediye limuzinin nerede olduğunu sormuştu. 

Yorumlar (0)