CHP'Lİ TANAL: ''KORONAVİRÜS VAKALARININ TESPİT EDİLDİĞİ ŞEHİRLER AÇIKLANSIN''

CHP’li Mahmut Tanal, koronavirüs tehdidinin ciddiyetinin anlaşılması için vakalara ilişkin yaş ve cinsiyetin yanı sıra şehir bilgisinin de açıklanması çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 23.03.2020, 11:29 23.03.2020, 11:45
CHP'Lİ TANAL: ''KORONAVİRÜS VAKALARININ TESPİT EDİLDİĞİ ŞEHİRLER AÇIKLANSIN''

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya vatandaşların tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs tehdidinin ciddiyetinin farkına varmasını sağlamak amacıyla Covid-19 vakalarının tespit edildiği şehirlerin de açıklanması çağrısında bulundu.


“YAŞ VE CİNSİYETİN YANI SIRA ŞEHİR VE BÖLGELER DE AÇIKLANMALI”

Twitter hesabından Bakan Koca’yı etiketleyen Tanal, “Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca, COVID-19 vakalarına ilişkin yaş ve cinsiyetin yanı sıra şehir ve bölgeleri de açıklamalıdır. Vakaların hangi il ve ilçelerde görüldüğü paylaşılmadığı için her gece aktarılan sayılar, vatandaşın işin ciddiyetinin farkına varmasını sağlamıyor” dedi.


“UMRECİLERDİR” DİYEREK MESELEYİ KÜÇÜMSÜYORLAR

Vakanın görüldüğü yer bilgisinin paylaşılmamasının insanları rehavete sürüklediğini dile getiren Tanal, “Umrecilerdir’, ‘Yurtdışından gelenlerdir’, ‘Virüs bizim buralara gelmez’, ‘Abartılıyor’ şeklindeki savunmalarla mesele küçümseniyor. Mahremiyet gözetilsin ama yurt dışı geçmişi, dönülen ülke, virüsün kapılmış olabileceği muhtemel yer, vakanın bulunduğu şehir paylaşılmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİNGAPUR MODELİNİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Koronavirüs mücadelesinde tam şeffaflığı ilke edinen Singapur’un örnek alınması gerektiğini kaydeden Tanal, “Koronavirüsle mücadelede Singapur modelini örnek almalıyız. Tam şeffaflık ilkesiyle kamuoyunun güveni gerçek manada kazanılmalı ve sürekliliğine önem verilmeli” değerlendirmesini yaptı.
 

Yorumlar (0)