banner773

CHP'Lİ TANAL: KARŞIMIZA OGÜN SAMAST'IN AMCA VERSİYONUNU ÇIKARDILAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgün’ün serbest bırakıldıktan sonra bir kahraman edasıyla karşılanıp ellerinin öpülmesine sert çıkan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “2019’un Türkiye’sinde karşımıza Ogün Samast’ın amca versiyonunu çıkardılar” yorumunu yaptı.

Vekil Haberleri 24.04.2019, 18:18
CHP'Lİ TANAL: KARŞIMIZA OGÜN SAMAST'IN AMCA VERSİYONUNU ÇIKARDILAR

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Çubuk’taki şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Osman Sarıgün’ün elleri öpülerek karşılanmasına sert tepki gösterdi. 

ŞİMDİ ESERLERİYLE ÖVÜNSÜNLER
Geçmişte sırtı sıvazlanan tetikçileri hatırlatan Tanal, “İsmini anmaktan imtina ettiğim şahıs, “Serbest bırakıldıktan sonra bir kahraman edasıyla karşılanmış. İşgüzarlar ellerini öpmek için adeta birbirleriyle yarışmışlardır. AKP’den belediye başkan aday adayı olan bir zat, sosyal medyadaki canlı yayında saldırganı ‘Türkiye’nin kahramanı’ olarak takdim ediyor. Saldırgan da bir yerlere mesaj ulaştırırcasına ‘Devlet büyüklerimin ellerinden öperim’ diyor. Ülkeyi getirdikleri hale bakar mısınız? İsimler değişse de zihniyet aynı. Geçmişte Ogün Samast da ‘kahraman’ muamelesi görmüştü. 2019’un Türkiye’sinde karşımıza Ogün Samast’ın amca versiyonunu çıkardılar. Şimdi eserleriyle övünsünler” dedi. 

ÜSTÜ KAPATILMAK MI İSTENİYOR? 
AKP mensuplarının ve yandaş medyasının, saldırganları ‘masum’ gösterip Kılıçdaroğlu’nu suçlu çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken Tanal, yürütülen soruşturmaya “basit bir mahalle kavgası” gibi yaklaşıldığını belirtti. Başından beri soruşturmanın gidişatına ilişkin duyduğu endişeyi dile getirdiğini kaydeden Tanal, “Soruşturma ilk olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcıları tarafından başlatılmıştı. Bu bağlamda şüphelilerin sorgusunun Ankara Terörle Mücadele ve Organize Şube Müdürlüğünce yapılması gerekirdi. Ancak şu an baktığımızda Soruşturmayı Çubuk Cumhuriyet Savcısı yürütüyor ve şüphelilerin ifadeleri ilçe jandarması tarafından alınıyor. Olaya adeta bir köy kavgası görüntüsü veriliyor. Görüntüler incelendiğinde toplumsal bir linç ve siyasi saiklerle suçun işlendiği açık ve net ortada. Ancak meselenin siyasi saiklerle arka plana atılmaya çalışıldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.  

BU EYLEM PLANLANMIŞ, ORGANİZE EDİLMİŞ BİR EYLEMDİR
CHP liderine saldırının gerçekleştiği şehit cenazesine birçok bakanın, valinin, askeri erkanın, emniyetin tepe noktasındakilerin ve üst düzey bürokratların katıldığını aktaran Tanal, buna rağmen alandaki koruma ordusunun Kılıçdaroğlu’na saldırı girişimini engelleme çabası içerisine girmediğini belirterek, “Bu eylem, planlanmış, organize edilmiş bir eylemdir. Orada emniyet yetkilileri, eylem sırasında mavi bereli jandarmaların adeta olayı görmezlikten gelerek yürüdükleri ortadadır. Bir suçun işlenmesinde kamu görevlilerinin derhal olaya müdahale etmesi gerekir. Korumalar, sadece görevli oldukları kişileri korumakla görevli değildir. Genel Başkan'a yönelik eylemi durdurma görev ve yetkileri Anayasal ve yasal anlamda olduğu halde bunu yapmamaları ayrıca bir suçtur. Bunlar hakkında da soruşturma yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)