CHP'li Tanal: İktidarın Sözcülüğüne Soyunan MHP’li Vekil Kendini Yalanladı!

Dün gece Meclis’te ‘Cumhur İttifakı’ adına CHP’li Mahmut Tanal’la tartışan MHP’li Ümit Yılmaz, seçim bölgesi Düzce’deki hava kirliliği tehdidine dikkat çektiği Şubat ayındaki soru önergesini inkar edercesine Tanal’ın hava kirliliği eleştirileri için “Kurgu” dedi.

Vekil Haberleri 12.06.2020, 13:33
CHP'li Tanal: İktidarın Sözcülüğüne  Soyunan MHP’li Vekil Kendini Yalanladı!

Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nun dün geceki oturumuna Düzce’nin sorunları damga vurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, her söz alışında geçtiğimiz gün Düzce ve ilçelerinde yaptığı incelemeler, görüşmeler bağlamında, kentteki yurttaşların mağduriyetinden ve Düzceli çiftçilerin afet nedeniyle uğradığı zarardan bahsetti.

Genel Kurul’da soru cevap kısmında söz alan CHP’li Tanal, hafta sonu dahil, 4 gün boyunca Düzce’de bulunduğunu hatırlatarak, 22 Mayıs’taki fırtına afeti nedeniyle Akçakoca ilçesinde 37 köyde toplam 29 bin 400 alanda zarar oluştuğunu belirtti.

AKP’Lİ VEKİLLERİ ELEŞTİRDİ
Afetin yaşandığı köyleri ziyaret etmeyen AKP Düzce milletvekillerini eleştiren Tanal, “AKP Düzce Milletvekili Fahri Çakır'a sesleniyorum. Bu zarar gören 37 köye bugüne kadar gitmemiştir. Düzcelilerin bu zarar ziyanı ne zaman ödenecektir?” diye sordu.


SEL FELAKETİNDE YIKILAN KÖPRÜLERİ NİYE YAPMIYORSUNUZ?

İlerleyen dakikalarda oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş’un tekrar söz hakkı tanıdığı Tanal, 18 Temmuz 2019 tarihinde Düzce'de yaşanan büyük sel felaketi nedeniyle Düzcelilerin mağduriyetinin ancak yüzde 10'unun ödendiğini dile getirerek, “Uğurlu Köyü’nün Bezirgan Köprüsü bir yıl geçtiği halde hâlen yapılamamıştır. Esmahanım Köyü’nde 5 tane köprü var, 3 tane köprü yıkılmıştır, hâlen yapılamamıştır. Esmahanım’dan tutun, Uğurlu Köyü, Melenağzı Köyü ve diğer tüm köylerin bu mağduriyeti giderilmemiştir. Sayın Ak Parti’li Düzce milletvekillerine ve onlarla birlikte hareket eden -işte, Cumhur cephesisiniz- MHP milletvekillerine sesleniyorum: Geçen bu süre içerisinde bu köprüleri niye yapmıyorsunuz? Vatandaşın bu mağduriyetini niye gidermiyorsunuz? Vatandaş tarlasına gitmek için traktörle geçiyor, traktörü olmayan geçemiyor” ifadelerini kullandı.

TANAL’A CEVAP MHP’Lİ VEKİLDEN GELDİ
 

Tanal’ın Cumhur İttifakı’nın adını zikrederek kendilerine sataştığı gerekçesiyle söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, sel felaketinin üzerinden daha bir yılın geçmediğini belirtirken, Bezirgan Köprüsü’nün DSİ 3’üncü Bölge tarafından yapılacağını dile getirdi. Köprü yapım ihalesinin koronavirüs salgını nedeniyle geciktiğini savunan Yılmaz, ihalenin geçen ay tamamlandığını belirtti.
 

Cumhur İttifakı olarak Düzce’deki eksiklikleri gidermek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini savunan MHP’li Ümit Yılmaz, “Sadece şahsım adına söylemiyorum bunu, Cumhur İttifakı adına söylüyorum, diğer 2 milletvekili arkadaşımla biz Düzce'de bir şeyler yapılsın, bir şeyler üretilsin diye çaba gösteriyoruz ama Düzce'yi bir gün, iki gün ziyaret ederek bütün sorunlarına matufmuş gibi açıklamalarda bulunmak çok doğru değil” şeklinde Tanal’a sataştı.

TANAL: DÜZCELİLERİN OYUNU ALIYORSUNUZ AMA…

MHP’li vekil Yılmaz’ın sataşmasından dolayı tekrar söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Düzce'nin sorunlarını saymakla bitmez. Köylerde çöp toplanıyor çöp, çöp bidonlarını koymamışsınız. İkinci bir husus, Düzce'de işsizlik had safhada. Üçüncü bir husus, hava kirliliği had safhada. Dördüncü bir husus, Düzce'de şu anda mevcut olan köylerde mevcut olan kuyular temizlenmiyor, dezenfekte yapılmıyor. Bir başka husus, Yığılca ile Düzce arasındaki yol yapılmıyor. Bir başka husus, hakikaten Türkiye'nin en kaliteli balı Yığılca'da oluyor, orada arıcılık bitirildi. Yani, evet, şu anda Cumhur İttifakı anlamında MHP'nin ancak bu dönem belki kabahati olabilir ama önceki dönemin faturası Ak Parti'nin ama yapmadılar” dedi.
 

Düzcelilerin oyuyla Meclis’e milletvekili gönderen Cumhur İttifakı’nın Düzce’nin sorunlarını çözüme kavuşturmadığını, verilen sözleri tutmadığını belirterek, “Düzceliler oy veriyor, desteği veriyor ama hizmete gelince Düzcelilere hizmet yapılmıyor. Yazık, günah değil mi? Yani bu Düzcelilerin kabahati mi, oy vermekle suç mu işliyorlar? Mademki Düzceliler bu oyu veriyor, Düzcelilere hak ettiği bu hizmeti vermek zorundasınız. Mesela, şunu söyleyelim: Bugün Akçakoca'ya üniversite sözü verilmiş, sadece işletme fakültesi sözü verilmiş, yapılmamış, siyasal bilgiler fakültesi yapılmış; birinin 350 öğrencisi var, birinin 180 öğrencisi var. Yazık, günah değil mi?” değerlendirmesinde bulundu.

MHP’Lİ VEKİL ‘HAVA KİRLİLİĞİ’ KONUSUNDA SÖYLEDİKLERİNİ İNKAR ETTİ!

CHP’li Tanal’ın çıkışı sonrası yeniden söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, “Yığılca yolundaki çalışmaların kış şartları ve pandemi dolayısıyla geciktiğini öne sürdü. Arıcılık konusunda da Yığılca’ya teşvikler verildiğini savunan Yılmaz, Yığılca’daki çalışmaları takip ettiklerini söyledi.
 

Şubat ayında Düzce’nin hava kirliliğinin en fazla olduğu iller arasında yer aldığını, Düzce’de temiz hava için 0 ile 50 arasında bulunması gereken indeks değerinin 231’e çıktığını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle Meclis’e soru önergesi veren MHP’li Yılmaz, CHP’li Tanal’a cevap verirken hazırladığı önergeyi inkar edercesine Düzce’de hava kirliliği tehdidinin bulunmadığını savunarak, “Son dönemde yapılan doğal gaz çalışmalarıyla hava kirliliği alt sınırlara indirildi ve daha da indirilmesi, daha yaşanabilir hâle gelmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Onun haricinde söyledikleriniz tamamen bir kurgu ve bilmiyorsunuz, tanımıyorsunuz Düzce halkını” diye konuştu.
 

Araya giren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Yılmaz’a “Valla çok iyi tanıyoruz” şeklinde cevap verirken, MHP’li vekil, “O yüzden çok yanlış ifadeler kullanıyorsunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP’Lİ TANAL ŞAŞTI KALDI
 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın kentte hava kirliliğinin risk teşkil edilmediği yönündeki savunmasını hayretle karşılayan CHP’li vekil Mahmut Tanal, hava kirliliğini önleme maksatlı, Düzcelilerin doğalgazı ucuz teminine ilişkin verdiği kanun teklifinin tozlu raflara kaldırıldığını anlattı.

Yorumlar (0)