CHP'li Tanal: Atatürk Gençleri Okula Gönderdi, Tek Adam Rejimi Cezaevine Gönderiyor!

CHP’li Vekil Mahmut Tanal, Erdoğan’ın hedef gösterdiği CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanması nedeniyle 19 Mayıs’ı buruk kutladıklarını belirterek, “Atatürk, Cumhuriyet’i emanet ettiği gençleri okula gönderirken, tek adam rejiminde ise gençler cezaevine gönderiliyor” dedi.

Vekil Haberleri 18.05.2020, 11:07
CHP'li Tanal: Atatürk Gençleri Okula Gönderdi, Tek Adam Rejimi Cezaevine Gönderiyor!

İktidarın gönüllerini kazanmak yerine gençlerle kavga ettiğini kaydeden Tanal, “Gençleri kendilerinden soğuttular. Ellerinde kala kala karşılama merasimi düzenleyen beyaz kefenliler kaldı” ifadesini kullandı.
 

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 19 Mayıs’ı kutlayan Tanal, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarını, tüm aziz şehit ve gazileri şükranla, saygıyla ve rahmetle andı.

SAMSUN’A DOĞRU YOLA ÇIKTIĞINDA YALNIZ BIRAKILMIŞTI
 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ın Türk milleti için dönüm noktası olduğunu belirten Tanal, “Büyük Önder Atatürk, 16 Mayıs 1919 Cuma günü öğleden sonra Bandırma Vapuru ile Galata Rıhtımı’ndan ayrıldığında aklında sadece tam bağımsızlık ve tek bir karış vatan toprağını bile düşmana vermemek vardı. Samsun’a doğru yola çıktığında yalnız bırakılmıştı. İdealleri, İstanbul’da makam işgal edenlere göre ham hayaldi, gerçekleşmesi imkansızdı. Oysa manda ve himayeyi kesin olarak reddeden Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak ülkeyi işgalden kurtaracağına adı gibi emindi. Samsun’dan Anadolu’ya açılan Atatürk, üzerine ölü toprağı serpilmiş Türk milletini ayağa kaldırarak, ülkeyi işgalci güçlerden ve yerli işbirlikçilerinden kurtardı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attı. 19 Mayıs bizlere yalnız yola çıksak dahi gücümüzün farkına vararak, hedeflerimizden asla vazgeçmememiz gerektiğini anlatıyor” dedi.

ATATÜRK’Ü DİĞER LİDERLERDEN AYIRAN ÖZELLİK: GENÇLİĞE VERDİĞİ DEĞER
 

Milli Mücadele’nin başlangıç tarihini gençlere adamasının, Atatürk’ün dehasının ve öngörüsünün ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterdiğini kaydeden Tanal, “Mustafa Kemal’i diğer liderlerden ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi de gençliğe verdiği değerdir. Gençlik, gelecek demektir. En başından beri bunun bilincinde olan Kurucu Liderimiz, gençliğe büyük yatırımlar yaptı. Birikimli, donanımlı, sorgulayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için büyük fedakârlıklara imza attı. Cephede, Cumhuriyet’in temelleri atıldığında, çağdaşlaşma ve kalkınma hamlelerinde Atatürk’ün en yakınında hep gençler vardı. Atatürk, gençlere olan güvenini ‘Bütün ümidim gençliktedir!’ sözleriyle ifade etmiştir. ‘Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’ diyerek, gençler sayesinde gözünün arkada kalmayacağını, mirasına sahip çıkılacağını vurgulayan liderdir Atatürk. Üstlendikleri Türk istiklalini ve cumhuriyetini koruma ve müdafaa vazifesini hakkıyla yerine getiren, Atatürk’e layık olduklarını ispatlayan gençlerimizle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 

YANLIŞ POLİTİKALAR YÜZÜNDEN GENÇLER GELECEĞE UMUTLA BAKAMIYOR
 

AKP iktidarının gençlik politikalarını eleştiren Tanal, şunları söyledi: “18 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının en başarısız olduğu alan Milli Eğitim ve gençliktir. Eğitim sistemini yapboz tahtasına dönüştürdüler. Sürekli sınav sistemiyle oynanıyor. Eğitim sistemi tamamen tıkanmış durumda. Öğrenci sayısı artarken eğitim kalitesi düşüyor. Üniversitelerin hali perişan. Şimdi çıkış yolu da bulamıyorlar. Yanlış politikalar nedeniyle gençler geleceğe güvenle ve umutla bakamıyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin hiç kimsenin kobayı olmadığını anlatıyoruz ama dinlemiyorlar. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğu gerçeğinin farkına varamıyorlar. Gençleri dinlemeyen, tercilerine saygı göstermeyen bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. AKP iktidarında gençlerin hayatı kolaylaşmadı, tam tersine daha da zorlaştı. Genç işsizlik tavan yaptı. Üniversiteyi bitiren gençler, diplomayı aldıklarına sevinemiyor. Çünkü işsizler ordusuna katılacaklar. Mesleklerini icra etmek yerine İŞKUR önündeki iş arama kuyruğuna dahil olacaklar.”

ATATÜRK’ÜN OKULA GÖNDERDİĞİ GENÇLER, TEK ADAM REJİMİNDE CEZAEVİNE GÖNDERİLİYOR
 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adana Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine yardımların nereye dağıtılacağını sorduğu için tartıştığı kaymakam korumasının silah doğrulttuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanması nedeniyle 19 Mayıs’ı buruk kutladıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım haksız yere tutuklandı. Hem yardımların dağıtımını sorguladığı için saldırıya uğradı hem de en tepeden hedef gösterilerek tutuklandı. Gençleri terör örgütleriyle kıyaslamak, PKK benzetmesi yapmak kabul edilebilir bir durum değildir. Atatürk, Cumhuriyet’i emanet ettiği gençleri yetişmeleri, bilgi sahibi olmaları, ülkenin kalkınmasını sağlamaları için okula, üniversiteye gönderirken, tek adam rejiminde ise gençler haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevine gönderiliyor. Atatürk ile tek adam rejiminin gençlere bakışı çok farklı. Bu iktidar döneminde gençler, belli bir ideolojik kalıbın içerisine sokulmak istendi ama ters tepti. Gençlerin desteğini alamamaktan, gençlerle aralarındaki makasın her geçen gün açılmasından kaynaklı bir öfkeyle hareket ediyorlar. Gençlerin gönlünü kazanmak yerine gençlerle kavga ediyorlar. Gençleri kendilerinden soğuttular. Ellerinde kala kala karşılama merasimi düzenleyen beyaz kefenliler kaldı. Atatürk gençliği hiçbir güç karşısında boyun eğmez. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vurguladığı gibi Eren Yıldırım, hakkı, hukuku ve adaleti savunmuştur. Kimse Eren Yıldırım’ı sahipsiz sanmasın.”

Yorumlar (0)