CHP'li Tanal: 'AKP'li Başkanlar Atatürk'ü Görmedi! Düpedüz Nankörlük'

AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile ilçe belediye başkanları, Şanlıurfa’nın kurtuluş yıl dönümü mesajlarında Atatürk ve silah arkadaşlarını anmadı.

Vekil Haberleri 12.04.2021, 11:33 12.04.2021, 11:37
CHP'li Tanal: 'AKP'li Başkanlar Atatürk'ü Görmedi! Düpedüz Nankörlük'

Urfalıların Atatürk’ün liderliğinde Fransızları kovduğunu hatırlatan Tanal, AKP’li başkanları “Düpedüz nankörlük! Eğer Atatürk olmasaydı, o koltuklarda oturamazdınız” sözleriyle hedef aldı.
 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile AKP’li ilçe belediye başkanlarının, memleketi Şanlıurfa’nın kurtuluş yıl dönümü mesajlarında Atatürk’ü anmamalarına sert tepki gösterdi. Tanal, “Düpedüz nankörlük! Eğer Atatürk olmasaydı, o koltuklarda oturamazdınız” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI ANMAYAN AKP’Lİ BAŞKANLARI KINADI
 

Aslen Şanlıurfalı olan CHP’li vekil Mahmut Tanal, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, dün Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Yayımladıkları kutlama mesajlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmayan Ak Parti’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ilçe belediye başkanlarını kınıyorum!” diye yazdı.

DÜPEDÜZ NANKÖRLÜK!
 

“Beyazgül ve Ak Parti’li ilçe belediye başkanları, cesur Urfa halkının, 11 Nisan 1920’de Fransızları Büyük Önder Atatürk’ün öncülüğünde ve desteğiyle yenilgiye uğrattığını bilmiyor olamaz” değerlendirmesini yapan Tanal, şöyle devam etti: “Düpedüz nankörlük! Eğer Atatürk olmasaydı, o koltuklarda oturamazdınız. Atatürk ve silah arkadaşlarının Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşundaki rolünü neden görmezden geldiniz? Çıkın Şanlıurfa halkından, Türkiye kamuoyundan özür dileyin!”

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN FİTİLİNİ ATATÜRK ATEŞLEDİ
 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise dün Şanlıurfa’nın kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Urfa’nın düşmandan temizlenmesine ön ayak olan Atatürk’le ilgili detaylara yer verdi.
 

Tanal açıklamasında, Urfa halkının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığı güçle, cesaretle topraklarını, kutsallarını alçaklara çiğnetmediğinin altını çizdi.
 

“Şanlıurfa’nın bir evladı olarak, ne zaman dedelerimizin Fransız işgaline karşı verdiği mücadeleyi dinlesem, o günleri anlatan eserleri okusam gözlerim dolar” diyen Tanal, “Hatırlatmak gerekir ki, İngilizlerin 1919 yılında işgal ettiği, sonrasında Fransızları yerleştirdiği Şanlıurfa’nın bağımsızlık mücadelesinin fitili, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urfa Müftüsü ve eşrafına çektiği telgrafla ateşlenmiştir. Atatürk’ün ‘Milli örgütlenişi genişletin. Her türlü haksızlığı, protesto ve icabında fiilen reddedin’ talimatı ve akabindeki desteği halkı cesaretlendirmiştir” bilgisini aktardı.
 

İşgalci emperyalist güçlerin, esaret altına almaya çalıştıkları, halkına boyun eğdirmeye uğraştıkları Urfa’dan ayaklara kapanarak, esir alınarak, aman dileyerek atıldığını vurgulayan Tanal, Urfa’ya ‘Şanlı’ unvanının gelişigüzel verilmediğini kaydederek, “Büyük Önder Atatürk’ün emriyle harekete geçen dedelerimiz, büyük bedeller ödeyerek, yokluk içerisinde eşine az rastlanır fedakarlıklar göstererek doğup büyüdüğümüz toprakları kurtarmıştır” dedi.

CHP’li Mahmut Tanal, açıklamasını şöyle tamamladı: Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü vesilesiyle cesaretlendirici telgraf mesajlarıyla, verdiği talimatlarla, gönderdiği milli kuvvetlerle Şanlıurfa’nın düşmandan temizlenmesine ön ayak olan Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere ‘12’ler’ olarak bilinen Şanlıurfa’nın kahramanlarını, Yüzbaşı Ali Saip Bey’i, topraklarını, kutsallarını alçaklara çiğnetmeyen tüm Urfalıları, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Yorumlar (0)