CHP'li Tacettin Bayır: Niğdeli Kasabın İsyanı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde her hafta farklı illerde düzenlenen Grup Toplantısı’nın bu haftaki yeri Niğde’ydi. Grup Toplantısı öncesi esnaf ziyareti gerçekleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki Milletvekilleri esnafın sorunlarını dinledi.

Vekil Haberleri 24.08.2022, 11:19
CHP'li Tacettin Bayır: Niğdeli Kasabın İsyanı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde her hafta farklı illerde düzenlenen Grup Toplantısı’nın bu haftaki yeri Niğde’ydi. Grup Toplantısı öncesi esnaf ziyareti gerçekleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki Milletvekilleri esnafın sorunlarını dinledi. Niğdeli bir kasap dükkânını ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır esnafı elektrik ve doğalgaz faturalarının vurduğunu dile getirdi.

 

Faturalar Kira Yarışır Duruma Gelmiş

Ziyaretler sırasındaki gözlemlerini aktaran CHP’li Bayır, ‘’Partimiz olarak ülkenin dört bir yanına ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Her gittiğimiz il ve ilçelerde esnaflarımızın sorunları ile karşılaşıyoruz. Ekonomik krizden dolayı iş yapmakta zorlanan esnaflarımız kirasını elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanıyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları, adeta kira ile yarışır duruma gelmiş. Hal böyle olunca da, her geçen gün kapanan kepenk sayısında artış yaşanıyor’’ dedi.

Dükkan Kazancımı Elimden Alıyorlar

Niğde merkezdeki esnaflara uğrayan CHP İzmir Milletvekili Bayır’a dert yanan kasap şu ifadelere yer verdi: ‘’Ben bir tane dükkân çalıştırıyorum ama 3 tane dükkân kirası veriyorum. Otuz metrekare dükkânda 5 bin TL doğalgaz, 5 bin TL elektrik faturası ödüyorum. Böylelikle, her iki tarafımdaki esnafların dükkân kiralarını ben vermiş oluyorum. Sanki, 3 dükkân çalıştırmış gibi oluyorum. Şu an ki hükümet benim dükkânıma ortak. Doğalgaz, Botaş ve Metaş benim dükkânıma göz koymuş durumdalar. Dükkân kazancımı elimden alıyorlar. Güzel ülkemizin gelmiş olduğu hal şu an bu. Kimse bunun aksini iddia etmesin. Kimse de ülkemiz için güzel yönetiliyor demesin.’’

 

Yorumlar (0)